Βασιλιάς Κάρολος: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τη στέψη του

Στο πλευρό του και η Καμίλα για τη δική της στέψη

Έτοιμος να στεφθεί και επίσημα ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας είναι ο Κάρολος, αφού ανακοινώθηκε ότι η τελετή στέψης του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2023. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και η Βασιλική Σύζυγος, Καμίλα, που θα λάβει και αυτή τον τίτλο της.

Πρόκειται για την πρώτη στέψη που γίνεται έπειτα από τα 70 χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έχασε τη ζωή της από γεράματα σε ηλικία 96 ετών. Η στέψη του Καρόλου σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τη μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι η πρώτη και θα είναι η πρώτη που πραγματοποιείται Σάββατο, έπειτα από τον Εδουάρδο Ζ’ το 1902, όπως αναφέρει το BBC. «Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον σημερινό ρόλο του μονάρχη, με το βλέμμα στο μέλλον, ενώ ταυτόχρονα θα βασίζεται στις μακροχρόνιες παραδόσεις» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Λίγους μήνες πριν, η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε δείξει ότι αποδέχεται την σύζυγο του Καρόλου, Καμίλα, χαρίζοντάς της (και επί της ουσίας δημιουργώντας) τον τίτλο Queen Consort (Βασιλική Σύζυγος). Για αυτό το λόγο θα στεφθεί ως μέρος της λειτουργίας, σε μια παρόμοια αλλά πιο απλή τελετή με τη στέψη του Βασιλιά. Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί με τον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπα Φίλιππο.

Η τελετή θα γίνει στο Αβαείο του Westminster, όπως συνέβαινε σε όλες τις τελετές στέψης του Ηνωμένου Βασιλείου από την εποχή του Γουλιέλμου του Κατακτητή, το 1066. Θα είναι μια επίσημη και θρησκευτική εκδήλωση, θα γίνει προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury, Justin Welby, του πνευματικού ηγέτη της Αγγλικανικής Εκκλησίας αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα προστεθεί ή θα μεταφερθεί μια επιπλέον τραπεζική αργία στο Σαββατοκύριακο της στέψης.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θέλει να περιορίσει κάπως την εθιμική μεγαλοπρέπεια της τελετής, καθώς αναγνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση του κόστους διαβίωσης. Επιπλέον, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιοι θα βρίσκονται ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed