Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η Βασίλισσα Ελισάβετ

Τέλος εποχής για τη μοναρχία – Μετά από 70 χρόνια η Βρετανία αποχαιρετά τη βασίλισσά της

Η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, βασίλισσα Ελισάβετ, πέθανε πριν λίγα λεπτά, σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια στο βρετανικό θρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε 1,5  χρόνο μετά τον θάνατο του 99χρονου συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου. Στο πλευρό της, η οικογένειά της στη θερινή κατοικία της, στο κάστρο του Μπαλμόραλ.

Το ίδιο το Παλάτι έμοιαζε προετοιμασμένο εδώ και καιρό για την δύσκολη επόμενη μέρα της πιο ισχυρής και πολυσυζητημένης μοναρχίας στις μέρες μας.

Ήδη, εδώ και έναν χρόνο περίπου, η 96χρονη Ελισάβετ, αντιλαμβανόμενη το επερχόμενο τέλος και τις λιγοστές αντοχές της, είχε περιορίσει τις δραστηριότητες που προέβλεπε ο ρόλος της και τα καθήκοντά της ασκούνταν ουσιαστικά από επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται. Τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ ενώ αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται και με μπαστούνι.

Το μεσημέρι της 8ης Αυγούστου 2022 ανακοινώθηκε επίσημα από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ότι αποφασίστηκε να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει την είδηση. Περισσότερα στο παρακάτω video:


 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed