Η Βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε τις εκκρεμότητες με την Καμίλα

Γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο και έκανε μια σημαντική ανακοίνωση

Την Κυριακή, η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε με την παρουσία της την 70ή επέτειο από την Ημέρα Ένταξης της, τη μεγαλύτερη διάρκεια βασιλείας στη βρετανική μοναρχία. Μετά από αυτό το ρεκόρ που κατέρριψε η μονάρχης, απομένουν μόνο δύο χρόνια και 100 ημέρες για να ξεπεράσει το Λουδοβίκο 14ο της Γαλλίας.

Η συγκεκριμένη επέτειος ρεκόρ, γνωστή ως Πλατινένιο Ιωβηλαίο, αποτελεί μεγάλη υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα μία τετραήμερη αργία (που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο) αλλά και μία ανακοίνωση-έκπληξη από την ίδια τη Βασίλισσα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Βασίλισσα Ελισάβετ II απουσίαζε από τις δημόσιες τελετές κατόπιν εντολής γιατρού, αλλά τα όποια εμπόδια με την υγεία της φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί. Την αρχή έκανε το Σάββατο, όπου εμφανίστηκε στο Sandringham House στο Νόρφολκ για να συναντηθεί με εθελοντές εργάτες, στη μεγαλύτερη προσωπική δέσμευση που έχει πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, η 95χρονη μονάρχης συναντήθηκε με την Angela Wood, η οποία σε ηλικία 19 ετών το 1953 δημιούργησε το Coronation Chicken, ένα δημοφιλές πιάτο. Έπειτα μίλησε με εκπροσώπους τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνταξιούχους, αναπολώντας μια μεγάλη πλημμύρα στο Νόρφολκ το 1953, την οποία αποκάλεσε «μια πολύ άσχημη εμπειρία».

Η μεγαλύτερη έκπληξη, όμως, ήταν η ανακοίνωση της Βασίλισσας όσον αφορά το μέλλον της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως της Καμίλα.

Όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα το 2005, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι σκόπευε να γίνει γνωστή ως «Σύζυγος Πριγκίπισσα» (Princess Consort) παρόλο που είχε δικαίωμα στον τίτλο της Βασίλισσας. Θεωρήθηκε πως αυτός ο τίτλος της δόθηκε ως αναγνώριση των ευαισθησιών γύρω από έναν τίτλο που προοριζόταν για την πρώτη σύζυγο του Κάρολου, την Νταϊάνα. Είναι ο ίδιος λόγος που η Καμίλα δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας αλλά αναγνωρίζεται ως Πριγκίπισσα της Κορνουάλης.


«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας για την υποστήριξή σας. Παραμένω αιώνια ευγνώμων και ταπεινή για την πίστη και τη στοργή που συνεχίζετε να μου δίνετε», είπε η Βασίλισσα στο λόγο που εκφώνησε. «Και όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που μου δώσατε· και είναι ειλικρινής μου ευχή όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα να να είναι γνωστή ως Σύζυγος Βασιλιά (Queen Consort), καθώς συνεχίζει τη δική της πιστή υπηρεσία».

Συνεχίζοντας το λόγο της, η μονάρχης ανανέωσε τον όρκο που είχε δώσει στο λαό της το 1947 ότι η ζωή της θα είναι πάντα αφιερωμένη στην υπηρεσία του και μιλώντας για την οικογένειά της θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στο σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου. «Ήμουν ευλογημένη που στον Πρίγκιπα Φίλιππο είχα έναν σύντροφο πρόθυμο να φέρει εις πέρας τον ρόλο του συζύγου και να κάνει ανιδιοτελώς τις θυσίες που τον συνοδεύουν. Είναι ένας ρόλος που είδα τη μητέρα μου να παίζει κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα μου».

Αξίζει να επισημανθεί πως κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της Βασίλισσα Ελισάβετ II κανείς δεν ανέφερε τον γιο της, πρίγκιπα Άντριου, από τον οποίο αφαιρέθηκαν τα βασιλικά του προνόμια τον περασμένο μήνα, αφού ένας δικαστής στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να απορρίψει μια πολιτική αγωγή που τον κατηγορούσε ότι είχε σεξουαλική επαφή με ένα ανήλικο θύμα του Jeffrey Epstein.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed