Ο Keanu Reeves δώρισε τον μισθό του στην έρευνα για τον καρκίνο

Το 70% της αμοιβής του από το «Matrix» θα πάει για πολύ καλό σκοπό

Το «Matrix Revolutions» των αδελφών Wachowski έχει σπάσει τα ταμεία και ο Keanu Reeves είναι στο επίκεντρο της προσοχής, όμως όχι μόνο για την μοναδική του ερμηνεία στο remake της ταινίας.

Όπως αποκαλύπτουν τα ξένα μέσα, μεγάλο μέρος των κερδών του Reeves από την πρώτη ταινία «The Matrix», τα δώρισε στην έρευνα για τον καρκίνο. Ο ηθοποιός το 1999 είχε λάβει ως προκαταβολή 10 εκατομμύρια δολάρια, πριν κερδίσει άλλα 35 εκατομμύρια όταν  έγινε επιτυχία στα box office. Ο ίδιος που φημίζεται για την φιλανθρωπική του δράση, δώρισε το 70% των χρημάτων -31,5 εκατομμύρια δολάρια- σε έρευνα για τη λευχαιμία.

Οι δύσκολες καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει στην ζωή του ο Keanu και ο διακριτικός τρόπος που κινείται στην showbiz, έχουν γίνει πολλές φορές θέμα θετικού σχολιασμού και είναι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που η προσωπική του ζωή παραμένει για πολλά χρόνια εκτός της δημοσιότητας.

Ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με την ασθένεια του καρκίνου καθώς η μικρότερη αδερφή του, Kim, πάλευε με αυτήν για οκτώ χρόνια. Η Kim διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 1991 και πέρασε μια δεκαετία μπαινοβγαίνοντας σε θεραπευτικά ιδρύματα, προτού η ασθένεια μπει σε ύφεση, το 2001. Ο 57χρονος ηθοποιός συνέχισε να δίνει χρήματα στην έρευνα τα χρόνια μετά τη θεραπεία της αδερφής του, δημιουργώντας ακόμη και το δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε για χρόνια χωρίς να πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν μου αρέσει να βάζω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει», είχε αναφέρει σε παλαιότερη δήλωσή του.

Το 2020, ο Keanu δημοπράτησε μέσω Zoom διάρκειας 15 λεπτών με τον εαυτό του, και τα χρήματα τα δώρισε στο Camp Rainbow Gold, ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά με καρκίνο. Ο νικητής πλειοδότης φέρεται να πλήρωσε περισσότερα από 19.000 δολάρια για το σύντομο ραντεβού με τον star του Hollywood.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed