Αποστολή της La Roche-Posay είναι να αλλάξει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και πόσο μάλλον του ασθενούς με καρκίνο, που ενδέχεται να βιώσει αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το δέρμα αποτελεί το περίβλημα προστασίας του σώματος σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη ότι το 80% των ασθενών υποφέρουν από δερματικά θέματα κατά την θεραπεία από τον καρκίνο είναι φανερό ότι η διατήρηση της υγείας του δέρματος είναι επιτακτική, για μια επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός κύκλου ογκολογικής θεραπείας.

Η La Roche-Posay και ο γνωστός ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ενημέρωση και τη σωστή αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών αφού ένα υγιές δέρμα αποτελεί ασπίδα προστασίας σε μικροβιακές λοιμώξεις και ερεθιστικούς παράγοντες. Οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, οδηγώντας σε μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή. Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το δέρμα σε όλο το σώμα υφίσταται αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες» που μπορεί ακόμα και να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση ενός ανθρώπου. Δύο στους τρεις ασθενείς που υποβάλλονται σε οποιαδήποτε θεραπεία κατά της νόσου, υποφέρουν από ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι επίμονες ή και μόνιμες.

Μέσα από τη συνεργασία με τον Αντίνοο Αλμπάνη, η La Roche-Posay στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών τόσο κατά τη διάρκεια των θεραπειών, όσο και στην περίοδο της αποθεραπείας.

«Σαφώς υπάρχει φόβος όταν μαθαίνεις ότι είσαι άρρωστος. Όμως ο φόβος γίνεται πείσμα και το πείσμα ελπίδα. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τις θεραπείες ήταν πολλές. Αρκετές ήταν και δερματικές οι οποίες ήταν επίπονες σωματικά και ψυχολογικά. Τα προϊόντα της La Roche-Posay με βοήθησαν στο να περιοριστούν και να ανακουφιστούν», σημειώνει ο Αντίνοος Αλμπάνης, ενώ συμπληρώνει: «Μαζί με τη La Roche-Posay μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα. Tην ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο δέρμα και το να σταθούμε δίπλα σε ανθρώπους που νοσούν.

Η brand manager της La Roche-Posay, Μαριάνα Χαντάντ, δηλώνει σχετικά: «Δέσμευση της La Roche-Posay είναι να φροντίζει το δέρμα των ασθενών με καρκίνο, με στόχο να περιορίσει ή να επιβραδύνει τις όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τις θεραπείες. Με τη στενή συνεργασία μας με δερματολόγους και ογκολόγους, μένουμε πιστοί καθημερινά στην αποστολή μας να μαθαίνουμε τις ανάγκες των ασθενών, να προάγουμε την ερευνητική δραστηριότητα και να διευρύνουμε και να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας με τους επαγγελματίες υγείας. Η συνεργασία μας με τον Αντίνοο Αλμπάνη αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της La Roche-Posay για τη φροντίδα του δέρματος του ογκολογικού ασθενούς. Με τον Αντίνοο Αλμπάνη έχουμε κοινές αξίες, ενώ ο ίδιος μιλά ανοιχτά για τη δική του προσωπική ιστορία, εμπνέοντας και μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε ασθενείς στην Ελλάδα».

Η ιστοσελίδα της La Roche-Posay είναι εμπλουτισμένη με περιεχόμενο που απευθύνεται στους ογκολογικούς ασθενείς και στόχο έχει την ενημέρωση για της ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν στο δέρμα οι θεραπείες κατά του καρκίνου, την παροχή συμβουλών αποκατάστασης της επιδερμίδας μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών καθώς και προσωπικές μαρτυρίες και συμβουλές για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.