Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 2 μπανάνες τη μέρα

Το πείραμα ήταν εύκολο και αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Please select a featured image for your post

Τα tips που δεν γνώριζες για την μπανάνα και τη διατροφική της αξία.

Το περιττό βάρος εξαφανίζεται

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες κάνοντας το σώμα σου να μη ζητά περισσότερη τροφή μετά την κατανάλωσή τους. Μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αυξάνει την ευαισθησία του σώματός σου στην ινσουλίνη. Όταν τα κύτταρά σου δεν είναι «ευαίσθητα» στην ινσουλίνι δεν μπορούν να απορροφήσουν τη γλυκόζη και το πάγκρεας αρχίζει να την παράγει σε μεγαλύτερες δόσεις. Η συσσώρευση λίπους στο σώμα, άλλωστε, εξαρτάται από την παρουσία ινσουλίνης σε αυτό.

 

Η αρτηριακή πίεση επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα

Οι μπανάνες μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση χάρη στο γεγονός ότι περιέχουν 420 mg potassium.

 

 

Η πιθανότητα εμφάνισης αναιμίας μειώνεται

Η αναιμία προκαλεί αίσθημα κούρασης και ατονίας. Αυτά οφείλονται στη μείωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στο χαμηλό επίπεδο αιμοσφαιρίνης στο αίμα. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε σίδηρο ο οποίος αυξάνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η βιταμίνη Β6 που περιέχουν οι μπανάνες ρυθμίζει στα σωστά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα, βοηθώντας έτσι τα άτομα με αναιμία ή τάση για εκδήλωση αυτής.

 

Βελτιώνει την πέψη

Οι μπανάνες αν και μπορεί συγκριτικά με άλλα φρούτα να είναι πιο «βαριά», είναι εύπεπτες και δεν ερεθίζουν το γαστρεντερικό σωλήνα. Το άμυλο που περιέχουν δεν  καταλήγει στο παχύ έντερο όπου χρησιμεύει αποτελεσματικά για τα υγιή βακτήρια. Οι μπανάνες μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια «καούρας» ή γαστρίτιδας, αποκαθιστώντας τα ανόργανα άλατα που χάνουμε όταν πάσχουμε από διάρροια.

 

 

Μειώνει τα επίπεδα στρες

Η τρυπτοφάνη που περιέχεται στο συγκεκριμένο φρούτο ευθύνεται για την παραγωγή σεροτονίνης, της «ορμόνης της ευτυχίας», όπως την αποκαλούν οι διατροφολόγοι. Απαραίτητο συστατικό για τη μείωση τους στρες είναι και ο καλός ύπνος που επιτυγχάνεται με τα περίπου 27 mg μαγνησίου που περιέχει κατά μέσο όρο κάθε μπανάνα.

 

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Το κάλιο που περιέχεται στις μπανάνες προστατεύει τους μυς από κράμπες ενώ οι υδατάνθρακες που παρέχει στο σώμα το βοηθούν να αποκτήσει ενέργεια και να αντέξει μια βαριά προπόνηση γυμναστικής ή μια δύσκολη μέρα στο γραφείο.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed