Όσα πρέπει να ξέρεις για να γυμνάζεσαι σωστά

Οι βασικές αρχές της προπόνησης

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι σημαντική για το σώμα μας όμως μόνο το 20% περίπου των ανθρώπων ασκούνται τακτικά. Οι πιο δημοφιλείς προπονήσεις είναι CrossFit ή το ελλειπτικό, όμως έρευνες λένε ότι η υπερβολική προπόνηση υψηλών εντάσεων ίσως να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές για σωστή άσκηση:

1. Λιγότερη αλλά πιο συχνή άσκηση

Ένα λεπτό αφού έχουμε ξυπνήσει βάζουμε το αγαπημένο μας τραγούδι και χορεύουμε. Έτσι θα ενεργοποιήσουμε το σώμα σας και θα ξεκινήσει η ημέρα μας με θετική ενέργεια και όρεξη!

Επίσης χρησιμοποιούμε τα σκαλοπάτια αντί για ασανσέρ και την ώρα που μιλάμε στο τηλέφωνο περπατάμε αντί να καθόμαστε. Το θέμα είναι να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας απλές κινήσεις και όχι να σπαταλήσουμε χρόνο για καταναγκαστικές ασκήσεις όπως κάνουμε για παράδειγμα στο γυμναστήριο.

2. Ασκήσεις μυών

Ιδανικά τις πρωινές ώρες και έως 3 φορές την εβδομάδα, κάντε ασκήσεις που να επικεντρώνονται στους μύες.

Επίσης καλό θα ήταν να γίνονται εναλλαγές ασκήσεων όπως για παράδειγμα 3 λεπτά περπάτημα σε μέτρια ταχύτητα και 3 λεπτά με την μέγιστη ταχύτητα, στην ίδια λογική και το τρέξιμο, ελλειπτικό, στατικό ποδήλατο και ο διάδρομος.

3. Αναπλήρωση

Μετά την προπόνηση σας (ενδεικτικά μέσα σε 45 λεπτά), αναπληρώστε την χαμένη ενέργεια, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που έχουν χαθεί. Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες καθώς κατά την άσκηση ο οργανισμός μας χάνει όλες αυτές τις ουσίες που συντελούν στην σωστή λειτουργία τους οργανισμού μας.

4. Ώρα για ύπνο!

Για την απώλεια βάρους και αύξηση ενέργειας είναι πολύ σημαντικός ο ύπνος 7-8 ώρες κάθε μέρα. Ειδικά μετά την προπόνηση είναι πολύ βοηθητικός καθώς καθαρίζει τις τοξίνες και αναζωογονεί τα κύτταρα μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Editor

Αγαπώ την μόδα και το instagram. Τρελαίνομαι όταν αυτά τα δύο μπορώ να τα συνδυάσω! Μπορώ όλη μέρα να χαζεύω τα νέα trends καθώς και το feed εντυπωσιακών λογαριασμών που ανακαλύπτω.

No Comments Yet

Comments are closed