Ασκήσεις στο σπίτι για κοιλιακούς

Πώς θα γυμνάσεις σωστά το πιο δύσκολο σημείο του σώματος

Ό,τι γυμναστική κι αν έχεις δοκιμάσει, ξέρεις πως η κοιλιά είναι πολύ απαιτητικό σημείο. Στη yoga λέμε πως η κοιλιά είναι ο πυρήνας του σώματος και δεν παραλείπουμε να τοποθετούμε ασκήσεις στην ροή μας που ενδυναμώνουν όλο το μέρος της κοιλιάς.

Όμως δεν είμαι εδώ για να σου μιλήσω για yoga αλλά για τις ασκήσεις που εύκολα μπορείς να κάνεις στο σπίτι και να ενδυναμώσεις τους κοιλιακούς και την περιοχή γύρω από αυτούς.

Κοιλιακοί

Η κλασσική άσκηση με τις μικρές κάμψεις σε επαναλήψεις βοηθούν όλη την κοιλιακή περιοχή, άνω και κάτω κοιλιά και αποτελεί μια βασική άσκηση που αξίζει να προσθέσεις είτε σαν προθέρμανση είτε σαν αποθεραπεία στο ασκησιολόγιο σου. Κάνε μερικά σετ επαναλήψεις για να σε «πιάσει» καλύτερα και να νιώσεις αμέσως την ενδυνάμωση στους κοιλιακούς μυς.

Σανίδα

Είτε στα χέρια, είτε στους πήχεις, η συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει πάρα πολύ όλο το σώμα και όσο πιο συχνά την κάνεις τόσο πιο συχνά θα μένεις σε αυτήν. Δοκίμασε αν νιώθεις δυνατός να κάνεις μερικές επαναλήψεις με push ups και πίσω πάλι στην σανίδα.

Navasana ή αλλιώς «το πλοίο» 

Είναι πολύ κλασσική και βασική θέση στην γιόγκα αλλά και σε κάθε mat ασκησιολόγιο. Κάθεσαι καλά στα καθιστικά σου οστά και τεντώνει τς πόδια προς τα πάνω -μια παραλλαγή που μπορείς να κάνεις είναι να λυγίσεις τα γόνατα- σε κάθε περίπτωση κράτα ευθυτενή τον κορμό σου και τα χέρια δεξιά κι αριστερά από την λεκάνη σου. Θα βοηθήσει πολύ τόσο στην άνω όσο και στην κάτω κοιλιακή χώρα αλλά και στην επόμενη άσκηση.

Russian Twists

Βρίσκεις την σωστή ευθυγράμμιση από την άσκηση του πλοίου και ξεκινάς με μικρά twists του κορμού δεξιά κι αριστερά εναλλάξ. Μπορείς να προσθέσεις βάρος ή ακόμα και πιο γρήγορες επαναλήψεις.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

 

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed