Σούπα με αβοκάντο, αρακά και ινδοκάρυδο

Ακολούθησε τα tips της expert

Η Αμαρυλλίς του thetastyother.com έχει τις συνταγές που ψάχνεις!

ΥΛΙΚΑ

3 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο

1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους

1 χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου

1 1/4 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου από κονσέρβα

1 φλιτζάνι νερό

1/2 κτγ μπούκοβο (καυτερό ή γλυκό)

χυμό από 1 λάιμ & ξύσμα από 1/2 λάιμ

1 κτγ αλάτι

για το σερβίρισμα: ελαφρά ψημένο ινδοκάρυδο και (προαιρετικά) επιπλέον μπούκοβο και χυμό λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον αρακά, τη μέντα και το γάλα αμυγδάλου σε ένα blender και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε το νερό αργά, με το blender σε λειτουργία, ώστε η σούπα μας να έχει την υφή που θέλουμε (μπορεί να μην το χρειαστούμε όλο). Έπειτα προσθέτουμε το μπούκοβο, το χυμό και ξύσμα λάιμ και αλάτι.

Βάζουμε σε μπωλ και σερβίρουμε με το ψημένο ινδοκάρυδο και το μπούκοβο και χυμό λάιμ.

***Μπορούμε να διατηρήσουμε τη σούπα στο ψυγείο για 3 μέρες.

Περισσότερες δημιουργικές συνταγές στο thetastyother.com