Συνταγή για brownies με μπαχαρικά και πορτοκάλι

Αν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν σου είναι αρκετά φέτος

Η Αμαρυλλίς του thetastyother.com έχει την τέλεια συνταγή για ένα λαχταριστό και εύκολο γλυκό για όσους και όσες αγαπούν τη σοκολάτα (κι έχουν μπαφιάσει με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες).

Υλικά

1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

1/2 φλιτζάνι κακάο

3 μεσαία αυγά

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι (225γρ) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

270γρ σοκολάτα υγείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Προαιρετικά: ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC (160ºC Fan) και στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

2. Βάζουμε όλα τα στεραιά υλικά (πλην της ζάχαρης) σε ένα μεσαίο μπωλ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα κομμάτια σοκολάτας και το ξύσμα (αν το χρησιμοποιούμε). Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι.

4. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με τη σπάτουλα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15’, ή μέχρι το πάνω μέρος των brownies να στερεοποιηθεί (στο κέντρο θα είναι ακόμα σχεδόν υγρά).

Βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 15’ πριν σερβίρουμε (πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αφού κρυώσουν, αν θέλουμε).