Αφράτα burger με σπιτική κέτσαπ και μαγιονέζα από τον Γιώργο Παπακώστα

Τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσης από το «Πρωινό»

Ο Γιώργος Παπακώστας φτιάχνει ζουμερά, αφράτα burger αλλά και σπιτική μαγιονέζα!

Υλικά για τον κιμά: 1 κιλό κιμάς μοσχάρι λαιμός με 20% λίπος, 1 κ.σ. αλάτι, 1 κ.γλ. πιπέρι, 1 κ.γλ fish sause (προαιρετικά)

Υλικά για την κέτσαπ: ½ κιλό ντομάτες, 50 γρ. ντομάτα πελτέ, 50 γρ. κρεμμύδι λευκό, 5 γρ. σκόρδο, 50 γρ. μέλι, 50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο, λίγο γαρύφαλλο, λίγο αλάτι

Υλικά για τη frittata: 3 αυγά, 40γρ. κρεμμύδι λευκό, 60γρ. ελαιόλαδο, 25γρ. παρμεζάνα, αλάτι

Υλικά για τη σπιτική μαγιονέζα: 2 κρόκοι αβγού, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. χυμός λεμόνι, 80 γρ. ελαιόλαδο, 320 γρ. ηλιέλαιο, λίγη πάπρικα, λίγο αλάτι.

Αναλυτικά η συνταγή του Γιώργου Παπακώστα στο παρακάτω video:

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed