Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του Φθινοπώρου και ο καιρός απαιτεί στροφή στα… ζεστά! Εμείς ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα 3 αγαπημένα μας ροφήματα για τις κρύες ημέρες του χρόνου που είναι καθ’οδόν.

Matcha Tea Latte

To matcha tea latte είναι το trend των 2 τελευταίων ετών, το οποίο κέρδισε επάξια τη θέση του ανάμεσα στις επικρατέστερες επιλογές για τσάι. Φτιαγμένο από λεπτά αλεσμένα φύλλα matcha υψηλής ποιότητας, τα οποία καλλιεργούνται στη σκιά, το matcha διαθέτει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι το κλασικό πράσινο τσάι και θεωρείται ότι προσφέρει περισσότερη ενέργεια. Επιπλέον, το matcha tea βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει, ενώ ενισχύει τη διάθεση και τον μεταβολισμό.

Μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε;

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό (κάτω από το σημείο βρασμού)

2 γρ. Matcha Ninja Τea σε σκόνη

Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη καρύδας (ή οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία θέλετε σε όση ποσότητα θέλετε)

3/4 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε το Ninja Matcha tea στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευθεί καλά.
Προσθέτουμε τη γλυκαντική ουσία της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το γάλα σε αφρόγαλο.
Προσθέτουμε το αφρόγαλο πάνω από το τσάι και απολαμβάνουμε ζεστό.

Pumpkin Spice Latte

Φθινόπωρο χωρίς κολοκύθα και μπαχαρικά γίνεται; Δεν γίνεται! Το αγαπημένο μας pumpkin spice latte είναι το κατάλληλο ρόφημα για όλους εσάς που αγαπάτε τις spicy γεύσεις.

Πώς να το φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ

240ml (1 κούπα) πλήρες γάλα

2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκύθας

1 κουταλιά της σούπας γάλα ζαχαρούχο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

1/4 κουταλιά του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για pumpkin pie (δείτε παρακάτω)

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 ½ κουταλιά του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι τριμμένο

1/8 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

2 δόσεις καφές espresso

σαντιγί (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)

ξύσμα μαύρης σοκολάτας (για γαρνιτούρα, προαιρετικά)

Οι συγκεκριμένες δοσολογίες μας δίνουν δυο μικρά ή ένα μεγάλο latte. Αν θέλουμε ένα μεγάλο, θα βάλουμε πάλι δυο δόσεις espresso, αλλιώς το ρόφημα θα είναι πολύ ελαφρύ.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να φτιάξουμε το μείγμα μπαχαρικών ρίχνουμε τα υλικά σε μικρό βαζάκι και ανακινούμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, το ζαχαρούχο, το μέλι και το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να γίνει καυτό αλλά όχι να βράσει. Ανακατεύουμε συχνά με σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να διαλυθεί η κολοκύθα.

Φτιάχνουμε τους espresso. Σε ζεστά φλιτζάνια ρίχνουμε τον καφέ και από πάνω το γάλα. Μπορούμε να το κάνουμε και ανάποδα, να ρίξουμε το γάλα σε ζεστές κούπες και να συμπληρώσουμε με τους εσπρέσσο. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί, έξτρα μπαχαρικά και τριμμένη σοκολάτα.

 

Mulled Wine

Για εσάς που δεν είστε λάτρεις του καφέ ή του τσάι, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση. Το mulled wine, εμφανίστηκε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο κόκκινο, ξηρό κρασί

2 στικ κανέλας

1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

1 φλούδα από πορτοκάλι

1 φλούδα από λεμόνι

2- 4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τις φλούδες και το γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει.

Έπειτα, προσθέστε τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μόλις διαλυθεί, δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να ρίξετε και την υπόλοιπη.

Χωρίς να δυναμώσετε τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι μυρωδιές να ανακατευτούν.

Σερβίρετε και απολαύστε την πιο πρωτότυπη εκδοχή του κρασιού, που θα σας ζεστάνει.

 

Cheers!