Έντονες κατηγορίες που έχουν οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες πραγματοποιεί ο Brad Pitt, που κατηγορεί την πρώην γυναίκα του, Angelina Jolie, ότι βλάπτει τη φήμη της οινοβιομηχανίας που προηγουμένως ήταν συνιδιοκτήτες, πουλώντας το δικό της μισό σε έναν «άγνωστο».

Αρκετά χρόνια πριν, το 2008, το ζευγάρι είχε αγοράσει ένα μερίδιο ελέγχου στον αμπελώνα της Νότιας Γαλλίας και τη βίλα, το Château Miraval. Ωστόσο, μετά το διαζύγιο του ζευγαριού, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πούλησε το μερίδιό της στην Tenute del Mondo, που θεωρείται ανταγωνιστική εταιρία.

Στην τελευταία δικαστική κατάθεση του Pitt, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του σκόπιμα «επεδίωξε να του προκαλέσει κακό» πουλώντας τα συμφέροντά της στην εταιρεία κρασιού. Ο Pitt λέει ότι είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσουν ποτέ τα αντίστοιχα δικαιώματά τους στην οικογενειακή επιχείρηση χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Επιπλέον, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες κατατέθηκαν έγγραφα από τη νομική ομάδα του ηθοποιού που αναφέρουν ότι το Miraval ήταν το πάθος του Brad Pitt, που το μετέτρεψε σε επιχείρηση εκατομμυρίων και πως η Jolie δεν συνέβαλε «τίποτα στην επιτυχία του Miraval».

Αναφορικά με την πώληση που πραγματοποίησε η ηθοποιός τον Οκτώβριο στην Tenute del Mondo, οι δικηγόροι του Pitt τονίζουν ότι διενήργησε κρυφά και αφήνοντας στο σκοτάδι τον ηθοποιό. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η επιχείρηση στην οποία πούλησε το μερίδιό της «είναι αποφασισμένη να πάρει τον έλεγχο της Miraval» και «είναι έμμεσα ιδιοκτησία και ελέγχεται από τον Yuri Shefler, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο που ελέγχει τον Όμιλο Stoli».

Κατά τη νομική ομάδα του Brad Pitt, ο Shefler ξεκίνησε μια εχθρική εξαγορά της Miraval και προσπαθεί να αποκτήσει «εμπιστευτικές και αποκλειστικές πληροφορίες προς όφελος της ανταγωνιστικής του επιχείρησης». Σύμφωνα με το People προσθέτουν μάλιστα πως «Η Jolie προσπάθησε να αναγκάσει τον Pitt να συνεργαστεί με έναν άγνωστο, και ακόμη χειρότερα, έναν άγνωστο με δηλητηριώδεις συνειρμούς και προθέσεις».

Ωστόσο, ανεπίσημες απαντήσεις δόθηκαν στο ίδιο μέσο από πηγές κοντά στην ηθοποιό, που μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι είχε κάνει πολλές προτάσεις εξαγοράς του μεριδίου της στον Brad Pitt, χωρίς όμως να βρει αντίκρισμα. «Η μήνυση είναι μια επέκταση μιας ψευδούς αφήγησης και η αλήθεια της κατάστασης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί» αναφέρει η πηγή και συνεχίζει «Μετά τα γεγονότα που οδήγησαν την κα Jolie να υποβάλει αίτηση διαζυγίου και τα χρόνια που αφιέρωσε στη φροντίδα των παιδιών τους, η κα Jolie και τα παιδιά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην ιδιοκτησία και πήρε τη δύσκολη απόφαση να πουλήσει το μερίδιό της. Αφού έκανε πολλές προσφορές στον πρώην σύζυγό της και γνωρίζοντας ότι η επιχείρηση θα κληρονομηθεί από τα παιδιά τους, βρήκε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη με εμπειρία στον κλάδο του αλκοόλ».

Επίσης αναφέρεται ότι η Angelina Jolie πούλησε νόμιμα το μερίδιό της το Σεπτέμβριο του 2021 έχοντας λάβει την απαραίτητη έγκριση.

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.