Ο οίκος diptyque παρουσιάζει τη νέα του αρωματική δημιουργία Eau Capitale και το νέο του συλλεκτικό κερί Paris En Fleur, αποτίοντας ταυτόχρονα διπλό φόρο τιμής στη γενέθλια πόλη του.

O Olivier Pescheux, ένας εξαιρετικός αρωματοποιός και πιστός συνοδοιπόρος, φρόντισε να το φωτίσει με τα φώτα του 21ου αιώνα! Ένα “αφηρημένο”, αινιγματικό άρωμα, που ενσαρκώνει μια μορφή εκλέπτυνσης, ελαφρώς αποστασιοποιημένης, της κομψότητας που αποπνέει η αύρα της “πόλης του φωτός”. Ανοίγει με τη φρεσκάδα του “vert de bergamote” που μετριάζει τον απόλυτο αισθησιασμό του. Φρουτώδες ναι, αλλά ζωηρό και αψύ. Να στολίστηκε με κόκκους ροζ πιπεριού για να θυμίζει τα πομαντέρπορτοκάλια τρυπημένα με μοσχοκάρφια – που έφερε κάποτε ο Desmond από την Αγγλία; Ή για να ενορχηστρώσει το πολυαναμενόμενο «οσφρητικό ατύχημα»; Ανάμεσα στο λουλούδι και το μπαχαρικό, μοιάζει με θαυμαστικό.

Στο κέντρο του τριγώνου βρίσκεται ένα μπουκέτο λουλουδιών που αγγίζει την υπερβολή: ορθάνοιχτα πέταλα, σχεδόν έτοιμα να πέσουν, έντονες, πλούσιες ευωδιές ρόδων από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, και υλάνγκ-υλάνγκ από τις νήσους Κομόρες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο François Coty χρησιμοποιούσε την ποικιλία του εκατόφυλλου τριαντάφυλλου της πόλης Γκρας, γνωστή και σαν Μαγιάτικο ρόδο. Τώρα που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί, οι βοτανολόγοι κατόρθωσαν να το αντικαταστήσουν με εξαιρετικά φίνες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ανατολική Ευρώπη, στις παρυφές της Ασίας, στις οποίες, ακόμα και το ντόπιο νερό, το οποίο επίσης περιέχεται στο άρωμα, μυρίζει θεσπέσια. Από την άλλη, το υλάνγκ-υλάνγκ έχει τόνους που θυμίζουν τα εξαιρετικής νοστιμιάς και μακράς πιστότητας, εγγλέζικα ζαχαρωτά. Η εσάνς από ξύλο κανέλας προαναγγέλλει τα ξύλα που ακολουθούν. Δηλώνει ελεύθερο: όχι λειχήνες, όχι βρύα ή βελανιδιά ή πεύκο! Πατσουλί όμως ναι. Με το φύλλο του,απεσταγμένο στην καρδιά της Ινδονησίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ηθικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Και η πιπεράτη πτυχή του “Akigalawood” που παράγεται από μια ενζυματική αντίδραση του φυτού όταν έρχεται σε επαφή με βακτήρια ειδικά για τον σκοπό αυτό. Και τέλος, με το “Georgywood” για τις γήινες και σκοτεινές πτυχές του που θυμίζουν βετιβέρ. Το Ambrofix, κάτι ανάμεσα σε μασκ, σε ξηρό καπνό και γκρίζο άμπαρο, κλείνει το κεφάλαιο.

Όσο αναφορά το μοτίβο στο πολυτελές μπουκάλι, στο πίσω μέρος υπάρχει ένα παγώνι με μεγαλόπρεπο φτέρωμα, τελείες και γραμμές που πλέκονται μεταξύ τους, εμποτίζοντας κάθε τετραγωνικό χιλιοστό με μοτίβα ενώ στο μπροστινό μέρος βλέπουμε ένα Πύργο του Άιφελ, τριαντάφυλλα, περγαμόντα, επαναλαμβανόμενα φύλλα πατσουλί και τις λέξεις “Eau Capitale” με ευθυγραμμισμένα καλλιγραφικά γράμματα.

Στην πρώτη γυναικεία σειρά αρώματος της Diptyque, Eau Capitale, ανήκουν επίσης το iconic κερί, μια πλάκα αρωματισμένη ειδική για να την κρεμάσεις στην ντουλάπα αλλά και το πρώτο Chyphre άρωμα σε μορφή balm.

Diptyque Eau Capitale Perfume

Αγόρασε το εδώ 

Diptyque Eau Capitale Solid Perfume

Αγόρασε το εδώ