Τα 7 φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται φως

Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για τα πιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν βρεθεί ψηλά στην λίστα των επιλογών μας για την διακόσμηση του εσωτερικού μας χώρου τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, όχι άδικα, καθώς οι τάσεις με γήινα χρώματα, φυτά και στοιχεία από την φύση στο home deco όχι μόνο μας γειώνουν αλλά προκαλούν μια πιο ευχάριστη -ψυχολογικά- ατμόσφαιρα.

Η πιο συχνή ερώτηση όταν πας να αγοράσεις ένα φυτό είναι αν το βλέπει ήλιος ή όχι, κι αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον χώρο σου. Αν και, στην πραγματικότητα, θέλει πολύ προσοχή και φροντίδα ένα φυτό, εκείνα που χρειάζονται λιγότερο φως, είναι πολύ πιο βολικά και εύκολα να τοποθετηθούν ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνίες των σπιτιών μας.

Ποια είναι όμως τα 7 φυτά που αξίζει να επενδύσουμε και χρειάζεται η ελάχιστη φροντίδα και φως;

Ζάμια:  Η Ζάμια ή ζαμιόκουλκας είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε νερό και φως. Μπορεί να φτάσει μέχρι το ένα μέτρο σε ύψος και είναι ένα από τα πιο κομψά και πολυετές φυτό εσωτερικών χώρων.

Σουηδικός κισσός: Ο Σουηδικός κισσός θεωρείται εξαιρετική επιλογή για κάποιον που θέλει ένα φυτό το οποίο δεν θα χρειάζεται συχνό πότισμα και άμεσο ηλιακό φως. Ονομάζεται επίσης και πόθος.

Μπιγκόνια Ρεξ: Ένα πανέμορφο φυτό, η Μπιγκόνια Ρεξ, έχει κόκκινο φύλλωμα που το κατατάσσει ψηλά στις προτιμήσεις αυτών που ψάχνουν ένα φυτό για διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Ζει για πολλά χρόνια, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερό μέρος. Θέλει μέτριο πότισμα και πρέπει να αποστραγγίζεται καλά.

Αδίαντο: Το αδίαντο είναι ένα βότανο που έχει θεραπευτικές ιδιότητες αν το κάνεις ρόφημα. Θεωρείται τονωτικό των μαλλιών και δεν χρειάζεται το άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί.

Σανσεβιέρια: Η Σανσεβιέρια είναι ένα εξαιρετικό φυτό που φιλτράρει τις τοξικές ουσίες του αέρα και προσθέτει στυλ σε κάθε δωμάτιο. Δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1 μέτρο σε ύψος.

Κακτάκια: Τα κακτάκια είναι τέλεια για κάθε εσωτερικό χώρο και προτιμούνται ιδιαίτερα καθώς δεν χρειάζονται νερό και φως για να ευδοκιμήσουν. Μπορείς να τα βρεις σε διαφορετικά είδη και μεγέθη

Μέντα: Η μέντα, αυτό το αγαπημένο αρωματικό φυτό είναι γνωστό τόσο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες όσο και για την εξαίρετη εμφάνιση του. Είναι πολυετές φυτό και μπορεί να αναπτυχθεί σε σκιερό μέρος. Χρειάζεται μέτριο πότισμα με καλή αποστράγγιση

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed