Οι πίνακες της Επανάστασης στα πολυκαταστήματα attica

Ζωντανεύουν μέσα από Tableaux Vivants

Μία μοναδική εμπειρία τέχνης περιμένει τους επισκέπτες αλλά και τους περαστικούς των πολυκαταστημάτων attica σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Έξι εμβληματικοί πίνακες του Μουσείου Μπενάκη, θα ζωντανέψουν σημαντικές στιγμές της Επανάστασης του 1821 στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, ο πολιτισμός και η τέχνη συναντιούνται στα attica, με ηθοποιούς και χορευτές να αναπαράγουν και να ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο, σε Tableaux Vivants, πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων. Οι ερμηνευτές και οι επισκέπτες των πολυκαταστημάτων attica αλληλεπιδρούν σε δυο διαφορετικούς χρόνους-ρυθμούς, ενώ εικονοποιούνται σημαντικά έργα της εθνικής μας ταυτότητας, στην καρδιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με αυτόν τον τρόπο τα πολυκαταστήματα attica γίνονται ένας σύγχρονος προορισμός shopping υψηλού επιπέδου που, συνομιλώντας  με την τέχνη και τον πολιτισμό, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες τους. Το δρώμενο ξεκινά με την παρουσίαση των Tableaux Vivants στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή, στις 1 και 2 Ιουλίου και ώρα 19.30 με 20.10 και στις 3 Ιουλίου και ώρα 13.00 με 13.40.

Στη συνέχεια, το δρώμενο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Πανεπιστημίου, από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου και ώρα 19.30 με 20.10.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

•Διονύσιος Τσόκος, Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, 1850. Μουσείο Μπενάκη

•Θεόδωρος Βρυζάκης, Ο όρκος των αγωνιστών στην εκκλησία της Αγίας Λαύρας, 1851. Μουσείο Μπενάκη

•Sir Charles Lock Eastlake, Έλληνες φυγάδες μετά την καταστροφή της Χίου, 1833. Μουσείο Μπενάκη.

•Θεόδωρος Βρυζάκης, Το καραούλι, 1851. Μουσείο Μπενάκη.

•Henri Decaisne, Αποτυχία επιχειρήσεως, 1826. Μουσείο Μπενάκη.

•January Suchodolski, Ο χορός του Ζαλόγγου, 1833. Μουσείο Μπενάκη.

Τα πρωτότυπα έργα περιλαμβάνονται στην έκθεση «1821 Πριν και Μετά», Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed