Οι ληστείες του Παλαιοκώστα έχουν κοινά με το Casa de Papel

Τα στοιχεία που φαίνεται να ενέπνευσαν τους δημιουργούς της σειράς

«Ρομπέν των Δασών», «εγκληματίας με τη συμπαράσταση του κόσμου» και πολλούς ακόμα αντίστοιχους χαρακτηρισμούς έχει δεχτεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας την τελευταία 30ετία της παράνομης δράσης του. Το Σεπτέμβριο του 2014, μάλιστα, το BBC magazine είχε αφιέρωμα εφτά σελίδων στη ζωή του «Έλληνα Ρομπέν των Φτωχών», όπως τον χαρακτήριζε.

Τώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στον «πυρετό» του La Casa De Papel, της σειράς του Netflix που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, εμείς αντιληφθήκαμε τα κοινά που έχει με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον «εγκέφαλο» της μεγαλύτερης ληστείας που έγινε ποτέ στη χώρα μας.

Τα κοινά με το Casa de Papel

• Στην ισπανική σειρά παρακολουθούμε τον «Καθηγητή» να σχεδιάζει την επόμενη ληστεία της ομάδας του, κλεισμένος σε ένα μοναστήρι. Στην περίπτωση του Παλαιοκώστα, υπάρχει ο «Καλλιτέχνης», Νίκος Σαμαράς, που καταστρώνει το σχέδιο της ληστείας από ένα μοναστήρι των Μετεώρων.

• Στον δεύτερο κύκλο του Casa de Papel βλέπουμε την ομάδα να πετάει χρήματα στους δρόμους, με αερόπλοιο τύπου Zeppelin, για να αποσυντονίσει τις Αρχές και να κάνει ανενόχλητη τη ληστεία. Ο Παλαιοκώστας οδηγώντας ένα Audi σε επαρχιακή οδό πέταξε δεσμίδες με πεντοχίλιαρα που άγγιζαν τα 90 εκατομμύρια δραχμές από το παράθυρο και οι οδηγοί σταμάτησαν στη μέση του δρόμου για να συλλέξουν τα «ουρανοκατέβατα» χρήματα, προκαλώντας εμπόδια στα αστυνομικά οχήματα να τον συλλάβουν.

• Ο Παλαιοκώστας αναγκάστηκε να κλέψει ένα αυτοκίνητο Nissan ενός ντόπιου. Λίγες ώρες αργότερα τού το επέστρεψε γυαλισμένο και με 150.000 δραχμές κάτω από το χαλί της θέσης του οδηγού. Αντίστοιχες πράξεις «καλής θέλησης και συνεργασίας» έχουμε δει να συμβαίνουν στο Casa de Papel εξού και ο Professor χαρακτηρίζεται «Ρομπέν των Δασών» όπως και ο Παλαιοκώστας.

Από τον Απρίλιο του 2018 το όνομα του Παλαιοκώστα «φιγουράρει» στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ιστοσελίδα «eumostwanted.eu», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της EUROPOL, φιλοξενεί στοιχεία και φωτογραφίες του, ενημερώνοντας ότι η αμοιβή για τη σύλληψη του αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

 

ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝHΣ

MR. TIPSTER

Γράφει για όσα τον ενδιαφέρουν, αξίζουν την προσοχή σου και του κινούν την περιέργεια να γνωρίσει.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.