Γιατί δεν μας αρέσει η φωνή μας ηχογραφημένη;

Τι πάει λάθος;

Εσένα σου έχει τύχει να στέλνεις ηχητικό και όταν ακούς την φωνή σου να σιχαίνεσαι την ώρα και την στιγμή που άνοιξες το στόμα σου; Αν ναι ,join the club και μάθε γιατί τελικά δεν μας αρέσει η φωνή μας ηχογραφημένη;

Είναι πολύ μικρή η ομάδα των ανθρώπων που αν τους ηχογραφήσεις ή τραβήξεις βίντεο την ώρα που μιλάνε θα είναι οκ με τον ήχο της φωνής τους και αυτό έχει εξήγηση, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου College London.

Όταν ακούμε τους ανθρώπους γύρω μας να μιλάνε, τα ηχητικά κύματα ταξιδεύουν μέσω του αέρα και προκαλούν δονήσεις στα τύμπανα αυτιών μας. Στη συνέχεια, ο εγκέφαλός μας μετατρέπει αυτές τις δονήσεις σε ήχο. Όταν όμως είμαστε εμείς αυτός που μιλάει, δονούνται και οι φωνητικές μας χορδές πράγμα που σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας λαμβάνει δύο πηγές ήχου: Τα ηχητικά κύματα που ταξιδεύουν στα αυτιά από τη φωνή μας, αλλά και τις δονήσεις των φωνητικών μας χορδών.

Στην περίπτωση της ηχογράφησης, δεν ακούμε τον παραπάνω συνδυασμό ήχων, αλλά μόνο το πρώτο κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με όσα θέλουμε να πιστεύουμε, η αλλοιωμένη φωνή μας είναι αυτή που ακούμε εμείς ενώ η κανονική μας είναι αυτή που ακούγεται στις ηχογραφήσεις μας.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed