Η έκθεση του Banksy στην Αθήνα είναι fake

Ο καλλιτέχνης δηλώνει πως δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του

Μέσα από το επίσημο site του, o Banksy ενημέρωσε πως η έκθεση στην Αθήνα είναι fake και πως η διοργάνωση δεν έχει τη συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για την έκθεση «Τhe world of Banksy» η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη. Η έκθεση δεν περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του Banksy, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις.

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», αναφέρει ο Banksy.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy έχει συχνά λάβει μέτρα και έχει στραφεί εναντίον εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του ή έργα του που είτε δεν είναι αυθεντικά -όπως η περίπτωση της Αθήνας- είτε δεν έχουν λάβει επίσημη εξουσιοδότηση από τον ίδιο.

Η Αθήνα δεν είναι η μόνη πόλη που φιλοξενεί μια τέτοια είδους έκθεση. Μόσχα, Μιλάνο, Μαϊάμι, Βερολίνο είναι επίσης μεταξύ της λίστας.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.