Τέχνη στην Αθήνα

Τα 5 κλασικά σημεία της πρωτεύουσας που αξίζουν μια επίσκεψη

Εκθέσεις, εικαστικά, video related projects, installations και πολλά ακόμα πολιτιστικά και art θεάματα προσφέρει η πόλη μας όλο τον χρόνο! Όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα, ακόμα και για εμάς τους super busy citizens της πόλης, υπάρχουν νέα μέρη που αξίζει όλοι να επισκεφθούμε.

Αν, λοιπόν, αναρωτιέσαι που μπορείς να πας ή να προτείνεις σε ξένους φίλους σου να δουν την πιο σύγχρονη Ελληνική ματιά στην τέχνη αλλά και την αρχαία πλευρά του πολιτισμού μας, μερικά από τα παρακάτω μέρη αξίζει να τα προσθέσεις την λίστα σου.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ )

Είναι από τα νέα πλέον ΙΤ μέρη της πόλης και προσφέρει πληθώρα εκθεμάτων σύγχρονης τέχνης. Θα βρεις εκθέσεις από μεγάλους αλλά και πιο ανερχόμενους καλλιτέχνες σε πίνακες, installations, κυριολεκτικά «ζωντανά» έργα τέχνης που θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα της δικής σου αυτοπαρατήρησης. Αξίζει κανείς να το επισκεφθεί όχι μόνο για την κεντρική τοποθεσία του και το bold κτίριο που στεγάζει τα εκθέματα αλλά και για μια διαφορετική εμπειρία στην σύγχρονη τέχνη.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Είναι το σπίτι για ευρήματα που χρονολογούνται έως και 3.000 χρόνια πριν και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς κάθε εποχή του χρόνου καθώς συχνά φιλοξενεί εκθέσεις με περισσότερα ευρήματα, εικόνες και αρχεία από άλλα Ελληνικά μουσεία. Η τοποθεσία του στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας δίνει μια γενικότερη εικόνα της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και της Κυκλαδικής Τέχνης.

Εθνική Πινακοθήκη

H Εθνική Πινακοθήκη ή αλλιώς Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου είναι το οίκημα των εικαστικών τεχνών που ιδρύθηκε το 1900 και πλέον βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους δίπλα στο ξενοδοχείο Hilton Athens. Καλύπτει την περίοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελληνικό χώρο από τα μεταβυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα και είναι οργανικά συνδεδεμένη με την Εθνική Γλυπτοθήκη όπου μαζί αποτελούν την μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή νεοελληνικής τέχνης, με συγκεντρωμένα περισσότερα από 15.000 έργα.

Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και θα βρεις πολύ υλικό για την Ιστορία της Ελλάδας, τα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης, της Αντιπολίτευσης στην μεταπολεμική Ελλάδα, ενώ το ελληνικό στοιχείο βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στους διαδρόμους μέσα από πίνακες, υφαντά, ελληνικές ενδυμασίες, νομίσματα και πολλά ακόμα εκθέματα. Όλο τον χρόνο γίνονται curate εκθέσεις όμως όποια εποχή κι αν το επισκεφθείς θα σε συναρπάσει το ίδιο!

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λίγο πιο cult θα έλεγε κανείς με αέρα σίγουρα σύγχρονης τέχνης και πολλά εντυπωσιακά video art projects, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι το σπίτι του Tedx Athens και έχει στεγάσει πολλές φορές από εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφορούν ακόμα και πιο νεανικό κοινό! Μουσικά happenings αλλά και σύγχρονα εκθέματα βρίσκονται πολύ συχνά σε ένα από ψηλότερα κτίρια της Αθήνας. Σχεδόν πάντα θα βρεις μια έκθεση ενώ αξίζει να είσαι updated για όσα έρχονται.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty & Style Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed