Ελληνικοί προορισμοί, ιδανικοί για χαλάρωση το Σεπτέμβριο

Πάτα παύση στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις και οργάνωσε ένα αναζωογονητικό ταξίδι για σένα και την παρέα σου

Απόλαυσε τα δώρα που σου προσφέρει απλόχερα η ελληνική γη και χαλάρωσε σε θερμές πηγές ή κάνοντας μάσκες από άργιλο! Η Ελλάδα είναι προικισμένη με εκείνη τη φυσιολογία όπου βουνά και ηφαίστεια δημιουργούν θερμές πηγές, φυσικές πισίνες και ακτές με άργιλο, κάνοντας έτσι την εμπειρία spa μία πολυτέλεια προσβάσιμη σε κάθε επισκέπτη, ειδικά κατά τους μήνες που ο κόσμος λιγοστεύει.

Κύθνος – Όρμος Λουτρά


Οι μοναδικές ιαματικές πηγές των Κυκλάδων βρίσκονται στην Κύθνο, που εξαιτίας τους, παλιότερα είχε το όνομα «Θερμιά». Στο νησί θα βρεις την πηγή του Κάκαβου που περιέχει ιωδιούχο, βρωμιούχο και χλωριούχο νάτριο και τα νερά έχουν θερμοκρασία 52°C. Εκεί δίπλα, βρίσκεται αυτή των Αγίων Αναργύρων που έχει αλατούχα νερά με θερμοκρασία 38°C.

Τα νερά και από τις δύο καταλήγουν στο Υδροθεραπευτήριο του νησιού και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες σε ζητήματα γυναικολογικά, αρθριτικά και ρευματικά. Στις εγκαταστάσεις θα βρεις υδρομασάζ και ατομικούς λουτήρες.

Εισιτήρια για Κύθνο από 15€

Μήλος – Λάκκος Αδάμαντα

Το ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει με τη φυσική ομορφιά του. Τα λευκά βράχια και οι σπηλιές σε παραλίες όπως το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο, αναβαθμίζουν τη βουτιά σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Στον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου, υπάρχει η πηγή του Λάκκου, που βρίσκεται μέσα σε ένα σπήλαιο. Πρόκειται για μια λουτροπηγή με ιαματικά νερά που θεραπεύουν μυαλγίες, νευραλγίες και άλλες παθήσεις.

Εισιτήρια για Μήλο από 40€

Σαμοθράκη – Θέρμα

Στο πιο ζεν νησί της Ελλάδας, με βάθρες, καταρράκτες και ανέγγιχτες παραλίες, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιαματικά λουτρά. Το Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο χτίστηκε το 1981 και απέχει 14 χλμ από το λιμάνι της Σαμοθράκης. Περιέχει μία πισίνα για τους άνδρες και μία για τις γυναίκες, ατομικούς λουτήρες και ατομικές μπανιέρες. Εκτός από υδροθεραπεία και λουτροθεραπεία, μπορείς να κάνεις και ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο δωρεάν, σε μια υπαίθρια γούρνα, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις των λουτρών.

Εισιτήρια για Σαμοθράκη από 9€

Χίος – Αγιάσματα

Κάτι λιγότερο από τους 60°C αγγίζει η θερμοκρασία στις ιαματικές πηγές στα Αγιάσματα της Χίου. Το υδροθεραπευτήριο είναι ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις, αλλά και να αντιμετωπίσεις ασθένειες όπως τενοντίτιδες, αγγειοπάθειες και μυαλγίες. Παράλληλα, από την πηγή Λευκάντρια που βρίσκεται στο ίδιο σημείο, αναβλύζει κρύο μεταλλικό νερό που βοηθάει στην πέψη.

Εισιτήρια για Χίο από 39€

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed