Άλλοι τη λένε Μυροβόλο, άλλοι πατρίδα του Ομήρου, όλοι όμως παραδέχονται πως η Χίος είναι ένας προορισμός – έκπληξη!

Η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για τη Χίο είναι μαστίχα, έτσι δεν είναι; Ένα μοναδικό προϊόν παγκοσμίως, που κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει. Στα διάσημα Μαστιχοχώρια ευδοκιμεί το δέντρο της μαστίχας, ο μαστιχοφόρος σχίνος. Ξεχωρίζει επίσης το χωριό Πυργί που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο και φιλοξενεί το Μουσείο Μαστίχας.

Εισιτήρια για Χίο από 39€

Αν νομίζεις πως το νησί υστερεί σε παραλίες και αξιοθέατα, ξανασκέψου το. Οι ανέγγιχτες παραλίες και η άγρια ομορφιά αποτελούν σήμα κατατεθέν για το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Εκτός από τις κρυστάλλινες παραλίες μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείς να δεις είναι το Μεσαιωνικό Κάστρο της Χίου που χτίστηκε από τους Ενετούς και η Νέα Μονή που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ένα από τα πιο γκουρμέ ελληνικά τυριά είναι το λευκό, μαλακό τυρί που παράγεται στη Χίο. Παράλληλα, το μανταρίνι Χίου είναι αναγνωρισμένο ως προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης και από τα πιο μυρωδάτα εσπεριδοειδή της Ελλάδας. Το ούζο Χίου με βασική ύλη τη μαστίχα συνοδεύει πολλούς ψαρομεζέδες. Αντίστοιχο προϊόν με το τσίπουρο είναι και η Σούμα Χίου, με πρώτη ύλη το σύκο.

Εισιτήρια για Μεστά Χίου από 39€

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.