Από όλο τον κόσμο φαίνεται να έρχονται υποψήφιοι που θέλουν να δοκιμαστούν και να διεκδικήσουν μια ποδιά. Φέτος λοιπόν , τα πρώτα επεισόδια του Masterchef μας ταξιδεύουν μέσα από ευφάνταστα και παραδοσιακά πιάτα από την Κρήτη μέχρι την Ρωσία.

Ο Κρητικός των οντισιόν ήταν ο Αλέξανδρος που ετοίμασε αρνάκι καρέ με στάκα και τρούφα. Επέλεξε αυτό το πιάτο γιατί συνδυάζει παράδοση και νοστιμιά και με σιγουριά πήρε θέση απέναντι στους κριτές.

Η μαγειρική του εντυπωσίασε και τους τρεις κριτές που τον αντάμειψαν με ποδιά και πλεονέκτημα για τα bootcamp. «Μπορώ να αντέξω, δουλεύω αρκετά χρόνια στις κουζίνες. Οι κουζίνες δεν είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω περάσει. Έχω περάσει πολύ μεγαλύτερες, πέρασα σκοτεινά χρόνια  λόγω του ότι ήμουν πρώην χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Είμαι απόφοιτος από το ΚΕΘΕΑ, είμαι καλά και αυτό που μπορώ να πω είναι  ότι άνθρωπος αλλάζει γιατί πολλοί πιστεύουν ότι δεν αλλάζει. Με θέληση είμαι εδώ για να πάω παρακάτω. Αφού μπορώ να κυνηγάω εγώ τα όνειρά μου μπορεί ο καθένας να τα κυνηγήσει». Φυσικά κριτές και παρευρισκόμενοι τον χειροκρότησαν χάρη στο ισχυρό μήνυμα του.

Από τη Ρωσία έρχεται η Αναστασία αλλά που μένει στην αγαπημένη της Ελλάδα 20 χρόνια. Στην προεργασία του πιάτου είπε ότι θα ετοιμάσει σπαγγέτι και μάλιστα «σβησμένα» με βότκες του Πούτιν. Έδειξε πίστη στο πιάτο της και έταξε ότι ό,τι της ζητήσουν μπορεί να το μαγειρέψει ακόμα και κινέζικα πιάτα! Αφού της εξήγησαν ότι δεν είναι Κινέζος ο Σωτήρης Κοντιζάς στα backstage είπε να κάνει άλλη μία μαντεψιά -λανθασμένη φυσικά- το Βιετνάμ.

Οι κριτές δοκίμασαν το πιάτο της όμως χωρίς μεγάλη επιτυχία η Αναστασία αποχώρησε χωρίς ποδιά.

 

 

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.