Τι θα δούμε στο φετινό MET GALA: Το θέμα, οι παρουσιαστές και η ημερομηνία διεξαγωγής

Πώς θα συνδεθεί με την περσινή διοργάνωση, το κόκκινο χαλί, τα εισιτήρια και οι πρώτες δηλώσεις

Το Met Gala αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο event μόδας κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας μεγάλους σχεδιαστές, τεράστιες προσωπικότητες του χώρου της μόδας και celebrities που λάμπουν για μια ολόκληρη βραδιά.

Λόγω της πανδημίας το Met Gala του 2020 είχε ακυρωθεί ενώ η εκδήλωση του 2021 είχε μεταφερθεί το Σεπτέμβριο, που τα περιοριστικά μέτρα ήταν εμφανώς λιγότερα στη Νέα Υόρκη.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου (συνηθίζεται να συμβαίνει πάντα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου) και οι λαμπεροί παρουσιαστές είναι σταρ που έχουν κλέψει τα φλας των φωτογράφων τις προηγούμενες χρονιές.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Met Gala, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Costume Institute Benefit ή Met Ball, είναι μια φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης κάθε άνοιξη. Συχνά ονομαζόμενη «Όσκαρ της μόδας», η εκδήλωση προσελκύει τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της μόδας, της μουσικής, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, τα οποία εμφανίζονται σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο θέμα.

Το Met Gala τείνει να συγκεντρώνει εκατομμύρια για το Costume Institute at the Met -το οποίο διοργανώνει ετήσια συνοδευτική έκθεση- μέσω της πώλησης εισιτηρίων, τα οποία αγοράζουν σχεδιαστές και διασημότητες. Τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 35.000 δολάρια το καθένα, με τραπέζια που κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000 δολάρια.

Το φετινό θέμα του Met Gala θα αποτελεί μία συνέχεια του περσινού, καθώς θα συνοδευτεί λίγες μέρες αργότερα από την αντίστοιχη έκθεση. Πέρσι, οι μεγαλύτεροι σταρ του πλανήτη ντύθηκαν σύμφωνα με τον τίτλο “In America: A Lexicon of Fashion”, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς σχεδιαστές μόδας και τη συνεισφορά τους στο χώρο.

Φέτος το θέμα ακούει στο όνομα “In America: Anthology of Fashion”, όπως θα τιτλοφορηθεί και η έκθεση από τις 5 Μαΐου. Όπως αναφέρει η Vogue αυτό το μέρος της έκθεσης θα εξερευνήσει την ανάπτυξη της αμερικανικής μόδας παρουσιάζοντας αφηγήσεις που σχετίζονται με τις πολύπλοκες και πολυεπίπεδες ιστορίες της αυτούς τους χώρους.

Ο Andrew Bolton, υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κοστουμιών έχει αναφέρει πως «Το δεύτερο μέρος θα διερευνήσει περαιτέρω την εξελισσόμενη γλώσσα της αμερικάνικης μόδας μέσα από μια σειρά συνεργασιών με Αμερικανούς σκηνοθέτες που θα οπτικοποιήσουν τις ημιτελείς ιστορίες που ενυπάρχουν στις αίθουσες της εποχής του The Met». Αυτό σημαίνει πως οι εμφανίσει που θα δούμε φέτος θα έχουν πιθανόν την αίγλη του παλιού Hollywood.

Όπως έχει αποκαλυφθεί, οι οικοδεσπότες της βραδιάς απαντούν σε λαμπερά ονόματα και είναι οι Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds και Lin-Manuel Miranda. Τα συγκεκριμένα άτομα εκτός του ότι έχουν γράψει ιστορία με τις εμφανίσεις τους τα προηγούμενα χρόνια, έχουν οριστεί επίσημοι συμπρόεδροι της εκδήλωσης, ενώ οι Tom Ford, Adam Mosseri και Anna Wintour θα είναι επίτιμοι πρόεδροι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση αλλά το σίγουρο είναι πως θα μας εκπλήξουν με τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed