Πώς θα φτιάξεις ντουλάπες: Τα 5 αποτελεσματικά tips

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή και αυτοί είναι οι σωστοί τρόποι

Μιας και πλέον #μένουμεσπίτι για τα καλά, είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ντουλάπες αλλά και στο σωστό declutter!

Για να κάνεις «σωστή δουλειά» θα πρέπει να έχεις ένα σχέδιο ώστε να μην κάνεις το σπίτι χάλια και μαζεύεις μετά με τις ώρες, κάτι που σίγουρα συμβαίνει σε όλες μας!

Διάβασε παρακάτω όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν για να φτιάξεις τις ντουλάπες σου αλλά και να κάνεις το σωστό declutter:

1. Αξιοποίησε τον χώρο αποθήκευσης – Δεν έχει σημασία αν έχεις μικρές ή μεγάλες ντουλάπες αξιοποίησε σωστά τον χώρο σου για να μπορέσεις να μαζέψεις όσα περισσότερα! Έτσι θα έχεις αρκετό χώρο στις ντουλάπες σου για να τοποθετήσεις πιο αραιά τα ρούχα σου για λόγους αισθητικής αλλά και ευκολίας στην ντουλάπα σου.

2. Δίπλωσε σωστά ρούχα σου – Αν έχεις περισσότερα συρτάρια παρά κρεμάστρες δίπλωσε τα ρούχα σου πριν τα τακτοποιήσεις. Έτσι, θα διατηρηθούν καθαρά και φρέσκα σε άρωμα όταν θα τα φορέσεις ενώ θα διατηρείς μια τάξη στην ντουλάπα σου.

3. Εφάρμοσε τον κανόνα των 4 ετών – Μην κρατάς τα ρούχα σου παραπάνω από 3 με 4 χρόνια ειδικά αυτά που δεν αγάπησες τόσο. Δώσ’τα σε ένα ίδρυμα ή σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και προτίμησε να κρατήσεις αγαπημένα σου items.

4. Κράτα τα κομμάτια που φοράς ΤΩΡΑ – Και με αυτόν τον όρο δεν εννοούμε τώρα τώρα αλλά αυτή την περίοδο της ζωής σου. Συνήθως αυτά είναι και τα κομμάτια που αγαπάμε περισσότερο και φοράμε συχνά οπότε δες το και σα να κρατάς όλα σου τα favs. Καλύτερα να έχεις λίγα αλλά καλά και σίγουρα κάποια vintage κομμάτια από την ντουλάπα της μαμάς -ακόμα και της γιαγιάς.

5. Δώσε στα ρούχα παράταση ζωής – Μπορεί να είναι ένα απλό και φτηνό τοπ σίγουρα όμως μπορείς να το συντηρήσεις αλλάζοντας τα κουμπιά, το φερμουάρ ή ακόμα και προσθέτοντας πράγματα όπως χάντρες, ημιπολύτιμους λίθους και άλλα. Άρχισε να έχεις ένα πιο sustainable thinkng στα ρούχα σου και θα δεις πόσο εύκολα και μοντέρνα θα συνδυάσεις διαχρονικά κομμάτια.

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed