Η Kim Kardashian κατηγορείται οτι κατέστρεψε το ιστορικό φόρεμα της Marilyn Monroe

«Τα ιστορικά ενδύματα δεν πρέπει να φοριούνται από κανέναν, δημόσια ή ιδιωτικά» αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Μία ιδιαίτερη και εντυπωσιακή εμφάνιση θέλησε να πραγματοποιήσει η Kim Kardashian στο φετινό Met Gala και για αυτό αποφάσισε να φορέσει το θρυλικό φόρεμα της Marilyn Monroe, με το οποίο είχε ερμηνεύσει το Happy Birthday Mr President. Η ίδια είχε αποκαλύψει πως έκανε μία εξαντλητική δίαιτα για να μπορέσει να χωρέσει στο φόρεμα της Monroe, αλλά όπως φαίνεται οι αναλογίες της Kardashian προκάλεσαν «μόνιμη ζημιά» στο φόρεμα.

Ένας συλλέκτης αντικειμένων της Marilyn Monroe ισχυρίστηκε ότι έχει προκληθεί «μόνιμη ζημιά» από την reality star στο εμβληματικό φόρεμα που φορούσε η Monroe στα 45α γενέθλια του John F Kennedy, λίγο πριν το θάνατο της ηθοποιού. Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μέσα στην εβδομάδα από τον Scott Fortner, φαίνεται η ραφή του φορέματος να είναι ξηλωμένη και πολλά από τα κρύσταλλα να έχουν χαθεί ή να είναι έτοιμα να «πέσουν» από το φόρεμα.

 

 

Η γενικότερη φθορά που υπέστη το φόρεμα από την Kardashian έχει λάβει μεγάλη κριτική, καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι που “καταβλήθηκε μεγάλη προσοχή για να διατηρηθεί αυτό το κομμάτι της ιστορίας της ποπ κουλτούρας. Με τη συμβολή των συντηρητών ενδυμάτων, των εκτιμητών και των αρχειονόμων, η κατάσταση του ενδύματος ήταν κορυφαία προτεραιότητα” όπως είχε υποστηρίξει την περίοδο του Met Gala ο Robert Ripley, ιδιοκτήτης του φορέματος.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων σχολίασε σύμφωνα με το The Guardian ότι “τα ιστορικά ενδύματα δεν πρέπει να φοριούνται από κανέναν, δημόσια ή ιδιωτικά”. Ενώ το φόρεμα ήταν ιδιοκτησία ενός ιδιώτη συλλέκτη, η κληρονομιά του “πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανήκει στην ανθρωπότητα” και το τεχνούργημα “διατηρείται για τις μελλοντικές γενιές”. Αξίζει να αναφερθεί πως το φόρεμα διατηρείται σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας από τότε που το αγόρασε το τουριστικό αξιοθέατο το 2016. Δεν το είχε φορέσει κανένας πέρα από τις Monroe και Kardashian.

Η τηλεπερσόνα έχει δηλώσει πως στην αρχική δοκιμή του φορέματος, δε χωρούσε παρόλο που πίστευε το αντίθετο «Όταν δεν μου ταίριαζε, ήθελα να κλάψω γιατί δεν μπορεί να αλλάξει καθόλου». Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «Ήταν σαν ρόλος, ήμουν αποφασισμένη να ταιριάξω» σχετικά με την εξαντλητική δίαιτα που έκανε η οποία όμως δεν απέδωσε στο έπακρο. Η Kardashian φόρεσε το γυμνό μεταξωτό φόρεμα με κρύσταλλα 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης στις αρχές Μαΐου αλλά προσέθεσε μια λευκή γούνα, καθώς δεν μπορούσε να κλείσει το φερμουάρ στο πίσω μέρος.

Βάσει επίσημων δηλώσεων, η Kardashian έβγαλε το φόρεμα αμέσως μετά από το πέρασμά της στο κόκκινο χαλί και φόρεσε μία πανομοιότυπη απομίμηση.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed