Τελικά έκανε κακό στην Ellen DeGeneres το σκάνδαλο;

Επηρέασε -ή μήπως όχι- το εχθρικό εργασιακό περιβάλλον την τηλεθέαση αλλά και τους διάσημους καλεσμένους;

Μία καινούρια αναφορά στο BuzzFeed κάνει λόγο για μεγάλες δυσκολίες στα νούμερα τηλεθέασης και στο κλείσιμο διάσημων καλεσμένων. Από την άλλη, κοντινές πηγές από την εκπομπή ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραιτήτως αληθές. Τι ισχύει πραγματικά;

Το Νοέμβριο, αφότου παρέλαβε το People’s Choice Award (βραβείο κοινού) ούσα η καλύτερη παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής για το 2020, η Ellen DeGeneres ευχαρίστησε το προσωπικό της εκπομπής. «Δε δέχομαι αυτό το βραβείο μόνο για τον εαυτό μου, το δέχομαι και εκ μέρους της καταπληκτικής ομάδας, του καταπληκτικού προσωπικού, που κάνει αυτό το σόου εφικτό» είπε η DeGeneres- ευγενικές λέξεις έπειτα από ένα καλοκαίρι με αρνητικούς τίτλους για το φερόμενο τοξικό εργασιακό περιβάλλον στην εκπομπή που φέρει το όνομά της.

«Έρχονται κάθε μέρα και δίνουν το 100% των εαυτών τους, 100% κάθε φορά. Αυτό σημαίνει 250 άτομα, 170 φορές το χρόνο, 18 χρόνια, και αν το φέρεις στα 2 και το διαιρέσεις με το 11 – το θέμα μου είναι ότι τους αγαπώ όλους. Τους ευχαριστώ για όσα κάνουν κάθε μέρα, ώστε να βοηθήσουν την εκπομπή να είναι η καλύτερη από αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε κάθε μέρα».

Ωστόσο, αν και η DeGeneres έχει απολογηθεί δημοσίως για τα παρασκηνιακά σκάνδαλα που δημοσιεύτηκαν σε μία σειρά άρθρων στο BuzzFeed News το φετινό καλοκαίρι, οι υπάλληλοι λένε τώρα ότι αισθάνονται τις συνέπειες αυτών των ισχυρισμών.

Μία νέα αναφορά που δημοσιεύτηκε στο BuzzFeed News, ισχυρίζεται ότι το The Ellen DeGeneres Show δυσκολεύεται να κλείσει διάσημους καλεσμένους, και έχει χτυπηθεί από τη μείωση των νούμερων τηλεθέασης και των διαφημιστικών εσόδων.

«Για πρώτη φορά, όλοι ξεκίνησαν να μας ρωτούν “Αν έχεις κάποια ιδέα, πες τη μας γιατί θα την ακούσουμε. Αν έχεις ιδέα για κάποιο διάσημο, ακόμα κι αν δεν είναι πρωτοκλασάτο όνομα, θα φέρουμε οποιοδήποτε μας φέρει νούμερα και στρέψει τα βλέμματα σε εμάς”» ένας ανώνυμος υπάλληλος δήλωσε. «Τότε άρχισαν να είναι αληθινοί μαζί μας και ουσιαστικά είπαν “Δώστε μας οτιδήποτε γιατί χρειαζόμαστε βοήθεια. Η παλιά μας στρατηγική μας δεν λειτουργεί πια”».

Αλλά ενώ η Warner Bros αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία, μια πηγή κοντά στο σόου είπε στο BuzzFeed News ότι η DeGeneres δεν είχε κανένα πρόβλημα να φέρει κάποιο κορυφαίο ταλέντο για να εμφανιστεί. «Η εκπομπή έχει κλείσει πλήρως από καλεσμένους και πολλοί από αυτούς έρχονται αποκλειστικά για την Ellen, και αυτό είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο γιατί, όπως γνωρίζετε, δε γίνονται πρεμιέρες ταινιών, δεν γίνονται συναυλίες, δεν υπάρχουν τηλεοπτικά events ή πρεμιέρες», είπε η πηγή. «Έτσι, ολόκληρο το κύκλωμα του talk show που στηρίζονται οι διάσημοι δεν συμβαίνει».

Οι πρόσφατοι καλεσμένοι του Ellen DeGeneres Show περιλαμβάνουν τους Julia Louis-Dreyfus, Bryan Cranston, Chance the Rapper, Leslie Odom Jr., Diane Keaton, Aubrey Plaza, τον παρουσιαστή του CNN Jake Tapper, την παρουσιάστρια του CBS Gayle King, Justin Bieber και Goldie Hawn και Kurt Russell. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η DeGeneres καλωσόρισε τόσο μεγάλα ονόματα όπως οι Adam Sandler, Kerry Washington, Matthew McConaughey, Chris Rock και Sacha Baron Cohen.

Αναφορικά με την τηλεθέαση του σόου: Μετά την επιστροφή της τον Σεπτέμβριο έπειτα από το σκάνδαλο, οι αριθμοί της DeGeneres μειώθηκαν περισσότερο από 30% από το προηγούμενο έτος. Όμως, τα νούμερα τηλεθέασης των καθημερινών εκπομπών έχουν πέσει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και η DeGeneres – παρά τις απότομες μειώσεις από το ένα έτος στο επόμενο- έλαβε τα υψηλότερα νούμερά της για την τρέχουσα σεζόν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών.

Μια πηγή κοντά στο σόου είπε στο Vanity Fair ότι οι προκαταρκτικοί αριθμοί της Nielsen για την περίοδο του Νοεμβρίου αυξάνονται σημαντικά σε σχέση με τα στοιχεία του Οκτωβρίου. (Η Nielsen δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη αυτά τα νούμερα δημοσίως).

Τον Ιούλιο, πολλοί πρώην υπάλληλοι της DeGeneres και τουλάχιστον ένας τρέχων υπάλληλος περιέγραψαν ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον στο The Ellen DeGeneres Show. Μετά την αρχική ιστορία των ειδήσεων στο BuzzFeed, η DeGeneres χώρισε τους δρόμους της με τρεις ανώτερους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους μακροχρόνιους παραγωγούς της, και δεσμεύτηκε να κάνει την εκπομπή ένα πιο περιεκτικό περιβάλλον.

«Ήταν ένα φρικτό καλοκαίρι για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους. Άνθρωποι χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε μια πανδημία. Άνθρωποι χάνουν τα σπίτια και τις ζωές τους σε πυρκαγιές. Υπάρχει κατάφωρη φυλετική αδικία γύρω μας» είπε τον Σεπτέμβριο μετά την επιστροφή της. «Ελπίζω ότι μπορούμε ακόμα να είμαστε ένας τόπος ευτυχίας και χαράς. Θέλω ακόμα να είμαι η μια ώρα την ημέρα που οι άνθρωποι μπορούν να κατευθυνθούν για να ξεφύγουν και να γελάσουν. Θέλω να συνεχίσω να βοηθάω όλους τους ανθρώπους που βοηθάμε καθημερινά. Και είμαι αφοσιωμένη στο να κάνω αυτήν την καλύτερη σεζόν που είχαμε ποτέ».

Μέχρι στιγμής, οι ένορκοι δεν έχουν καταλήξει σε κάποια ετυμηγορία. Ωστόσο, η DeGeneres κοινοποίησε κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις την Πέμπτη το πρωί: η παρουσιάστρια αποκάλυψε στο Instagram ότι τα αποτελέσματα του τεστ της για τον κορονοϊό ήταν θετικά, αλλά «αισθάνεται καλά τώρα».

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed