Μετά την περσινή του επιτυχία, το πρώτο Ελληνικό PopUp Rakomelo Bar από τη Roots Spirits επέστρεψε στο υπόγειο του Yolenis Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι, μεταμορφώνοντας το χώρο σε ένα new age «ρακομελάδικο».

Εκπρόσωποι του Τύπου, influencers και food bloggers παρευρέθηκαν στο VIP opening λίγο πριν ανοίξει και επίσημα για το κοινό, σε μία ενέργεια που θα κρατήσει ως τις 11 Ιανουαρίου 2020, η οποία αναγάγει την παράδοση σε μία μοναδική eau de vie εμπειρία. Οι καλεσμένοι συστήθηκαν εκ νέου στο παραδοσιακό ρακομελάδικο που πλέον αποκτάει ένα μοντέρνο twist με ιδιαίτερο χαρακτήρα, χάρη στη Roots Spirits.

Από τα Roots cocktails που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν το ζεστό Kanela Gluhwein, με Roots Kanela, κόκκινο κρασί και πορτοκάλι, καθώς το εντυπωσιακό Negroncino με Roots Δίκταμο, vermouth, gin και Campari. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα και να απολαύσουν μία ποικιλία από comfort drinks, συνοδεία μουσικής και φαγητού, θέτοντας τις βάσεις για τις γιορτινές εξόδους στο Pop-up Rakomelo Bar της Roots Spirits.

H Roots είναι μια ελληνική οικογένεια premium λικέρ (Roots Mastic, Roots Rakomelo, Roots Diktamo, Roots Kanela), που βασίζονται σε παλιές συνταγές με πλούσια παράδοση και 100% φυσικά, μοναδικά συστατικά. Το όνομα Roots συμβολίζει τις ρίζες στο παρελθόν που εμπνέουν τις συνταγές. Tα Roots ειναι τα πιο πολυταξιδεμένα ελληνικά premium λικέρ με παρουσία σε πολλά απο τα πιο σημαντικά bars και ξενοδοχεία του κόσμου. Για τη δημιουργία του εμβληματικού πλέον ‘Roots Rakomelo’,η ρακή αναμιγνύεται με θυμαρίσιο μέλι από την περιοχή της Μάνης, με πλήρη απουσία ζάχαρης. Η προσθηκη κανέλας, γαρύφαλλου και άλλων συστατικών εξυψώνει το παραδοσιακό ρακόμελο σε ενα exclusive απόσταγμα, τηρώντας ευλαβικά την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία.

To Roots Rakomelo Bar αποτελεί την απόλυτη στάση για δημιουργικά ποτά, food pairing και μοναδικά δώρα στην καρδιά της Αθήνας. Φέτος η ενέργεια εμπλουτίζεται με παρουσιάσεις και guest εμφανίσεις από διάφορες καινοτόμες ελληνικές εταιρίες. Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι διαθέσιμες προς πώληση, όπως επίσης και τα custom made σκεύη, τα ποτήρια και οι ειδικές συσκευασίες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Yoleni’s Greek Gastronomy Center και να δημιουργήσουν ευφάνταστες συνθέσεις δώρων με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.

Δες τους καλεσμένους:

Έλενα Ασημάκη
Ιωάννα Σαρρή
Νάγια Αποστόλου, Αργίνη Βαλλή
Γιάννης Βραϊμάκης και Τάσος Λολίδης
Ευφροσύνη Πολυζώη
Μαρία Παπαθανασίου Αρώνες και Κύνθια Κινδελή
Νικόλ Μαργέτη και Γιώργος Μπόλμπασης
Ρέα Παπαθανασίου
Τόνια Κούμπα
Τόνια Κούμπα και Γεράσιμος Πετικάρης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε Πέμπτη σε συνεργασία με καινοτόμες ελληνικές εταιρίες θα πραγματοποιείται από μία παρουσίαση masterclass και στη συνέχεια ένα ατμοσφαιρικό guest bartending με γνωστους bartenders:

  • Πέμπτη 12/12 Lost Lake Distillery – Στέλιος Ζαχαριάς, ιδιοκτήτης Lost Lake Distillery / Κτήμα Μουσών
    “Τhe elements of life are never lost, water wind, earth, fire & how our story unfolds through them”
  • Πέμπτη 19/12 Grace Gin MasterclassΓιάννης Θεοχαράτος, brand ambassador LKC Premium Drinks
  • Πέμπτη 9/1 Μataroa Gin – Νοπη Ρωμανιδου, Δημήτρης Μελισσανιδης, Melissanidi Distillery, brand owners Mataroa Gin
    “Πως το Mataroa Mediterranean Dry Gin κλείνει όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα ποτήρι”

Κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιούνται after work sessions με φαγητό και ποτά, σε happy hour τιμή απο τις 18:00 μέχρι τις 22:00

Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται live sessions:

  • Σάββατο 14/12 Αντωνία Χαλιορή
  • Σάββατο 21/12 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues
  • Σάββατο 28/12 Αντωνία Χαλιορή
  • Σάββατο 4/1 Scarlet Nights & Dora Tsigka, Νew Οrleans jazz & blues
  • Σάββατο 11/1 Closing Party