Δημήτρης Τζανακόπουλος- Έφη Αχτσιόγλου: Ένας έρωτας στη Βουλή

Το νέο ζευγάρι του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, είναι το νέο hot ζευγάρι της Βουλής.

Με κοινές πολιτικές καταβολές καθώς και οι δύο ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξαν στη Νεολαία του Συνασπισμού (εκείνος ηγούνταν την περίοδο 2005-2010), το νέο ζευγάρι έχει ήδη ξεκινήσει να απασχολεί τα media.

Λόγω της θέσης τους στα πολιτικά πράγματα της χώρας αλλά και των ρόλων που πρόκειται να παίξουν στο μέλλον, ο 35χρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος και η 33χρονη Υπουργός Εργασίας προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Τα βλέμματα στη Βουλή αλλά και οι πρώτες κοινές έξοδοι τους έχουν «καρφώσει» όμως.

Η σχέση τους φαίνεται πως ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και αναμένεται να συνεχιστεί καθώς «έχει μέλλον» σύμφωνα με το περιβάλλον τους.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της ίδιας Σχολής και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Είναι υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τις 5 Νοεμβρίου 2016.

Η Έφη Αχτσιόγλου (γενν. Γιαννιτσά Πέλλας 1985) είναι διδάκτορας Εργατικού Δικαίου και πολιτικός, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.