Η δημιουργός των «Friends» παραδέχεται το τρανσφοβικό λάθος της σειράς

«Ήμουν ξεκάθαρα μέρος του συστημικού ρατσισμού στο χώρο μας» δήλωσε μεταξύ άλλων

Έχοντας κάνει δηλώσεις στους Los Angeles Times για την έλλειψη φυλετικής ποικιλίας στα «Φιλαράκια» η η συνδημιουργός της σειράς, Marta Kauffman, σε μία συνέντευξη που θα προβληθεί στις 11 Ιουλίου παραδέχεται το μεγάλο λάθος που έκαναν με άλλη μία δημογραφική κοινότητα: τα τρανς άτομα.

Κατά τη διάρκεια των 10 σεζόν της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας, γίνεται γνωστό πως ο ένας γονιός του Chandler έχει αποφασίσει να αλλάξει φύλο και να γίνει γυναίκα. Στη συνέντευξη που θα προβληθεί στο BBC World Service η Kauffman χαρακτηρίζει «λάθος» την αναφορά της τρανς μητέρας του Chandler Bing (Matthew Perry) ως «πατέρα» του. «Οι αντωνυμίες δεν ήταν ακόμα κάτι που καταλάβαινα», είπε στο BBC. «Οπότε δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν τον χαρακτήρα ως “αυτή”. Αυτό ήταν λάθος».

Σε μία συνέντευξη το 2019 στο “Watch What Happens Live With Andy Cohen”, η Kathleen Turner που υποδύθηκε την transgender Helena Handbasket είχε εξομολογηθεί ότι αν της γινόταν ξανά πρόταση για το ρόλο, δε θα τη δεχόταν «γιατί θα υπήρχαν πραγματικοί άνθρωποι ικανοί να κάνουν [τον ρόλο]». Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα η Marta Kauffman μιλώντας στους Los Angeles Times δήλωσε πως ντρέπεται «που δεν ήξερα καλύτερα πριν από 25 χρόνια».

Αυτό το σχόλιο αφορά την έλλειψη φυλετικής ποικιλίας στα “Friends” κάτι που το συνειδητοποίησε τώρα. «Έμαθα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια. Η παραδοχή και η αποδοχή της ενοχής δεν είναι εύκολη. Είναι οδυνηρό να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη» είπε μεταξύ άλλων. Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας πως η σειρά «έχει επικριθεί με διάφορους τρόπους. Το μεγαλύτερο ήταν ότι δεν είχαμε αρκετή εκπροσώπηση των μαύρων ατόμων. Και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έφτασα στο σημείο να μπορώ να πω, δυστυχώς, «Ναι, είμαι ένοχη γι’ αυτό».

«Δεν θα ξανακάνω αυτό το λάθος», συνέχισε η Kauffman. «Ήμουν ξεκάθαρα μέρος του συστημικού ρατσισμού στο χώρο μας. Το αγνοούσα, κάτι που με κάνει να νιώθω ανόητη» δήλωσε η συνδημιουργός του τηλεοπτικού φαινομένου.

Η Kauffman είναι επίσης η δημιουργός της επιτυχημένης σειράς του Netflix «Grace and Frankie» και εξήγησε ότι τώρα προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον στα γυρίσματα για όλους τους ανθρώπους. «Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ ένα περιβάλλον όπου έχουμε ένα χαρούμενο σύνολο και μια χαρούμενη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα εκεί που βρισκόμαστε να είναι ένα ασφαλές μέρος, ένα ανεκτικό μέρος, όπου δεν φωνάζουν. Απέλυσα επί τόπου έναν τύπο επειδή έκανε πλάκα με μια τρανς camerawoman. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβαίνει» τόνισε.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Editor

Δημοσιογράφος που, αν και στην πραγματικότητα ζει στην Ελλάδα, του αρέσει να ταξιδεύει στον κόσμο. Τόσο κυριολεκτικά όσο και μέσα από σειρές, ταινίες αλλά και τη μόδα.

No Comments Yet

Comments are closed