Αντώνης Παπασταύρου: Ο άντρας πίσω από τα Dante

Success Story!

Ο Αντώνης Παπασταύρου είναι ο σχεδιαστής και ένας από τους δύο εμπνευστές της ιδέας του Dante – ο δεύτερος είναι το άλλο του μισό στη ζωή και στη δουλειά, η γυναίκα του Αντριάνα Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του brand.

«Η ενασχόλησή μου με οτιδήποτε δημιουργικό με γέμιζε από πολύ μικρή ηλικία. Τα πρώτα μου ερεθίσματα τα είχα μέσα από την οικογένεια μου: Έχω ακόμα έντονα στο μυαλό μου μνήμες να κάθομαι δίπλα στην αδελφή της μητέρας μου που σκίτσαρε ή εικονογραφούσε κάτι και εγώ προσπαθούσα να την μιμηθώ κι ας ήμουν 5 χρονών» αναφέρει ο ίδιος.

Αργότερα σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και βιομηχανικό σχέδιο. «Η αλήθεια είναι ότι επέλεξα να σχεδιάζω ρούχα – και όχι κτίρια – γιατί με αυτόν τον τρόπο συνδυάζω δυο μεγάλες αγάπες: το σχέδιο και τη μόδα».

Η ιδέα του Dante υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του, αλλά ωρίμασε πριν από περίπου 2 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του label και τον Ιανουάριο του 2016 έγινε το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής με την ονομασία «La Vita Nuova» για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016.

«Με ώθησε η μαγεία του να έχεις μπροστά σου ένα λευκό χαρτί και μέσα από όλη τη διαδικασία (σχέδιο, ύφασμα, ραφή) να το έχεις στα χέρια σου και να το αισθάνεσαι».

Όλοι στην ομάδα του Dante αισθάνονται περήφανοι γιατί ολόκληρη η διαδικασία -από τον αρχικό σχεδιασμό στο χαρτί μέχρι που το ρούχο κρεμιέται στην κρεμάστρα- πραγματοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Δες τη χειμερινή συλλογή εδώ.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.