Σφηνάκι bar: Το μέρος των αναμνήσεων με τα DIY κοκτέιλς

Η Μάρω Παρασκευούδη γράφει για το bar που δεν έχει wifi

Υπάρχουν κάποια μέρη που τα έχεις συνδέσει με τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής σου, με μια τρελή εφηβεία που ήλπιζες συνεχώς σε παράταση της βραδινής επιστροφής και που κάποιες αποστάσεις σου φάνταζαν τόσο μακρινές. Αρκετά χρόνια μετά, που τίποτα από όσα σε ενθουσίαζαν ή σε τρόμαζαν δεν φαντάζουν πια το ίδιο, μπορεί το μέρος όπου περνούσες τα εφηβικά σου καλοκαίρια να κρύβει όμορφες εκπλήξεις;

Δεκάξι χρόνια μετά, οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Πιερίας έχουν προφανώς αλλοτριωθεί όμως έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την ντεκαντάνς ομορφιά και αθωότητά τους. Αυτή την αίσθηση μου έβγαλε και το Σφηνάκι bar, ένα μαγαζί που λειτουργεί μόνο την καλοκαιρινή σεζόν στον Πλαταμώνα ή Πλαταμωνήσι όπως συνηθίζουν οι ιδιοκτήτες του να αποκαλούν χιουμοριστικά την περιοχή.

Το Σφηνάκι είναι όσο χαλαρό θέλεις να είναι το μαγαζί των καλοκαιρινών σου διακοπών, με πολύ ωραία μουσική και φιλοσοφία που υπηρετεί το motto “life is simple”. Η λογική της κοκτέιλ λίστας είναι DIY χωρίς όμως να χρειάζεται να έχεις γνώσεις bartender. Απλά διαλέγεις τη βάση που θέλεις για αλκοόλ (τεκίλα, ρούμι, βότκα) και οι επιλογές ξεδιπλώνονται μπροστά σου. Self service, συσκευασία που μπορείς να πάρεις και στο χέρι για να κάνεις βόλτα στην παραλία και τιμές που σου επιτρέπουν να πάρεις και δύο και τρία κοκτέιλς.

Α! Δεν έχει wifi (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι) αλλά παιδιά αφήστε τα κινητά κάτω και κάντε socializing. Κι αν προκύψει καμια νέα γνωριμία, ζητήστε αριθμό τηλεφώνου, όπως παλιά. Πλάκα δεν θα έχει; (Σαν να βλέπω τον Τάσο να κουνάει το κεφάλι του αρνητικά).

Περισσότερα από τη Μάρω Παρασκευούδη εδώ.

 

ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ
ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

FOOD EDITOR

Ξέρει όλα τα food trends, τα πιο νόστιμα μέρη της πόλης και τρώει φανατικά arepas.