Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει τη συνταγή του για καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας.

Υλικά: 1 αυγό και 1 κρόκο, 120 ml γάλα, 120 ml ηλιέλαιο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κ.γ. κανέλλα, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, 20 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 κ.γ. κακάο, 200 γρ. αλεύρι μαλακό, 2 γρ. μπέικιν πάουντερ, 40 γρ. καρύδια τριμμένα, βούτυρο για το ταψί.

Υλικά για σιρόπι: 300 ml νερό, 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 80 γρ. κουβερτούρα, 1 ξύλο κανέλλας, 1 φλούδα λεμονιού.

Δες την εκτέλεση στο παρακάτω video:

 

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους