Πρόκειται για ένα «εύκολο» φρούτο. Τι εννοούμε εύκολο; Δε θέλει καθάρισμα και συνδυάζεται εύκολα. Μπορείς να το φας σκέτο, μπορείς να το βάλεις σε σαλάτα ή ακόμα και σε μια πιατέλα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών.

Τώρα που θα μάθεις τη θρεπτική του αξία θα θέλεις να το καταναλώνεις ακόμα πιο συχνά:

  • Το σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, B και περιέχει 12 από τα 16 μεταλλικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου. Περιέχει, επίσης, μεγάλη ποσότητα σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο.
  • Είναι διουρητικό, χάρη στο κάλιο. Κι αυτό σημαίνει ότι καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών. Είναι αποτοξινωτικό και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σου. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι πολλές αντιγηραντικές κρέμες έχουν το σταφύλι σαν βάση.
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση. Διαθέτει γερή δόση φλαβονοειδών, τα οποία είναι γνωστά για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες, ειδικά σε μορφές προσβάλλουν το παχύ έντερο, το ήπαρ, το δέρμα και το στήθος.
  • Διαθέτει και φυτικές ίνες για να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα ταξίδι στην Άνδρο!

Εγκυμοσύνη και ψάρια: Πώς βοηθούν τα Ω3

Γάλα και Καφές: Ένας απαγορευτικός συνδυασμός

Υγιεινά σνακ για τις δύσκολες ώρες