Πόσα κιλά θα έχανες αν δούλευες όρθιος

Αξίζει τον κόπο;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα κιλά θα έχανες αν έπρεπε να δουλεύεις όρθιος κάθε μέρα; Οι επιστήμονες σίγουρα είχαν την απορία, αφού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, το να μένουμε όρθιοι για μερικές ώρες την ημέρα μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με την καθιστική ζωή όπως η παχυσαρκία και να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος αλλά και εν μέρη να ενδυναμώσουμε το σώμα μας.

Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 46 μελέτες, οι οποίες περιελάμβαναν 1.184 άτομα. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι γυναίκες όταν μένουν όρθιες καίνε 0,1 θερμίδες ανά λεπτό περισσότερο από ό, τι όταν κάθονται, ενώ οι άνδρες 0,9 θερμίδες. Μπορεί να μην μοιάζει και με τίποτα σπουδαίο, αλλά εάν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, εάν είσαι όρθιος για 6 ώρες την ημέρα, εκείνες για παράδειγμα που κάθεσαι στο γραφείο σου στη δουλειά, καις αρκετές θερμίδες. Για παράδειγμα, κάποιος που ζυγίζει 65 κιλά, μπορεί να κάψει περίπου 54 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, δηλαδή να χάσει 2,5 κιλά λίπους το χρόνο, όπως λένε οι επιστήμονες.

Επιπλέον, άλλη μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMC Public Health, αποκάλυψε ότι όταν στεκόμαστε για περισσότερη ώρα όρθιοι μέσα στην ημέρα εξουδετερώνονται ορισμένοι από τους κινδύνους που συνδέονται με την καθιστική ζωή, καθώς μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα τριγλυκερίδια και η πίεση.

Βάλε αστεράκι στο YourTipster στο Google News για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed