Η yoga έχει πολλά οφέλη, όλοι το ξέρουν αυτό! Βοηθάει στο σώμα, το μυαλό αλλά και στην καθημερινή ζωή αρκεί να είσαι πιστός στην πρακτική σου όποια κι αν επιλέξεις να είναι αυτή. Πολλοί είναι οι ειδικοί που συνιστούν την yoga ως μορφή άσκησης για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά και για την ηρεμία του πνεύματος. Ωστόσο, για να αποδειχθεί αποτελεσματική θα πρέπει να γίνεται απόλυτα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει, μέσα από βασικές τεχνικές και γνωρίσματα που μαθαίνεις δίπλα σε έναν καλό δάσκαλο.

Λόγω της πιο απελευθερωμένης φύσης της η yoga αντιμετωπίζεται ορισμένες φορές με λανθασμένες αντιλήψεις, δημιουργώντας γύρω της πολλούς μύθους σχετικά με το ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτή αλλά και πως μπορεί κανείς να την μάθει. Μια δασκάλα γιόγκα όμως είναι εδώ για να σου μιλήσει για τις αλήθειες και να καταρρίψει όλους τους κοινότυπους μύθους

Μύθος: Η γιόγκα είναι μόνο asana και στάσεις γιόγκα. Όχι, η γιόγκα είναι εκτός από τρόπος ζωής είναι ολόκληρη αρχαία φιλοσοφία και η πρακτική αποτελεί μέρος αυτής.

Αλήθεια: Η γιόγκα είναι τρόπος ζωής. Οι asanas είναι απλώς ένα μικρό χαρακτηριστικό της που βοηθά στην κατανόηση του σώματος μας αλλά και στην ενδυνάμωση του.

Μύθος: Η γιόγκα είναι αυτοδίδακτη, μπορεί να διδαχθεί από οποιονδήποτε. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και στο youtube να μπεις θα πάρεις κάτι, το θέμα όμως είναι αν θα το εφαρμόσεις σωστά ώστε να πάρεις όλα τα οφέλη του, οπότε καλύτερα είναι πάντα να επιλέγεις έναν δάσκαλο.

Αλήθεια: Η γιόγκα μπορεί να διδαχθεί από έναν γκουρού, από επαγγελματικά μαθήματα ή και διαβάζοντας συγκεκριμένες βιβλιογραφίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να διδαχθεί τις θέσεις της υπό την καθοδήγηση εκπαιδευμένων δασκάλων γιόγκα και φυσικά πάντα με commitment σε αυτό που κάνει.

Μύθος: Πρέπει να είσαι ευλύγιστος ή δυνατός για να ασχοληθείς με τη γιόγκα. Φυσικά και όχι. Η γιόγκα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο αρκεί να βρει τον δάσκαλο και την πρακτική που του ταιριάζει.

Αλήθεια: Η γιόγκα, ως τρόπος ζωής, μπορεί να κάνει κάποιον ευλύγιστο και δυνατό, όχι μόνο σωματικά, αλλά επίσης ψυχικά και συναισθηματικά.

Μύθος: Η γιόγκα απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένα άτομα (που έχουν προηγούμενη εμπειρία) ή σε νέους ανθρώπους. Όπως είπαμε και παραπάνω, η γιόγκα είναι για τον καθένα αρκεί να έχει θέληση.

Αλήθεια: Η γιόγκα είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για την απόκτηση της σωστής γνώσης. Μαθαίνεις σε κάθε ηλικία για την σωστή αναπνοή, την σωστή στάση σώματος αλλά και πως να μπεις στις asanas, θέσεις που σε συνδυασμό με την αναπνοή ενδυναμώνουν σώμα και πνεύμα.

Αν λοιπόν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γιόγκα δοκίμασε το και σίγουρα θα αλλάξει η ζωή σου, ο τρόπος σκέψης σου αλλά και το σώμα σου. Namaste!

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.