Μύθοι και αλήθειες για το ΑIDS

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και ο μήνας είναι αφιερωμένος σε ανθρώπους και οικογένειες θυμάτων

Η ασθένεια που εξαπλώθηκε από το 1960 μέχρι το 1970 σε όλη την Αφρική, τρόμαξε και συνεχίζει να τρομάζει την κοινωνία από το 1981 που αναγνωρίστηκε πρώτη φορά ο ιός HIV στην Κένυα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει τον δικό της μήνα για την πρόληψη αλλά και την ενημέρωση όλου του κόσμου.

Φυσικά και υπάρχουν αλήθειες και μύθοι για το AIDS που οφείλουμε να ξέρουμε να αναγνωρίζουμε αλλά να μπορούμε μελλοντικά να ενημερώσουμε τους γύρω μας.

Ψηλά στην λίστα των πιο συχνών ερωτήσεων του κόσμου, σύμφωνα με έρευνες, είναι αν το AIDS είναι το ίδιο με τον HIV και οι ειδικοί απαντούν χαρακτηριστικά πως HIV και AIDS δεν είναι συνώνυμα. HIV είναι ο ιός που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ το τελικό στάδιο μόλυνσης του συγκεκριμένου ιού λέγεται AIDS. Πιο συγκεκριμένα, για ένα διάστημα μερικών ετών, ο μολυσμένος άνθρωπος ζει χωρίς σημαντικά προβλήματα. Όταν όμως το ανοσοποιητικό σύστημα πάθει μεγάλη ζημιά, τότε μπορεί κανείς να πεθάνει από αστεία μικρόβια που για ένα υγιές ανοσοποιητικό θα ήταν παιχνιδάκι να τα καταστρέψει.

Διάβασε τη συνέχεια στο cosmopoliti.com

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed