Μεταβολισμός μετά τα 30: Έτσι μπορείς να τον βελτιώσεις

Η καθημερινή άσκηση και η σωστή διατροφή βρίσκονται ψηλά στην λίστα

Αν ξεπέρασες το 30ο έτος της ηλικίας σου και ψάχνεις τρόπους για να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου ακολούθησε τις συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω.

Ο μεταβολισμός είναι όλες οι χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, οι οποίες είναι υπεύθυνες να διατηρούν το σώμα σε λειτουργία. Με απλά λόγια είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα καταφέρνει να μετατρέπει το φαγητό μας σε ενέργεια.

Στην πραγματικότητα ο μεταβολισμός δε σταματάει ποτέ να δουλεύει, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε! Αυτό που κάνει τη διαφορά σε κάθε άνθρωπο αλλά και μετά την ηλικία των 30 είναι το πόσες θερμίδες καίμε σε καθημερινή βάση. Οι δραστηριότητες μας έχουν αλλάξει και το ποσό κινούμαστε μέσα στην ημέρα σε σχέση με κάποιο άτομο που βρίσκεται στην ηλικία των 20 ή 25 καθώς επίσης και οι ορμονικές αλλαγές που δεχόμαστε χρόνο με τον χρόνο με τις γυναίκες να το βιώνουν αρκετά περισσότερο από τους άντρες.

Η καθιστική ζωή και η έλλειψη κίνησης είναι βάζουν ένα λιθαράκι στο να μη δουλεύει όπως δούλευε ο οργανισμός μας. Βρες αφορμές να κινείσαι: πήγαινε με τις σκάλες και άσε το ασανσέρ, πάρκαρε λίγο πιο μακριά και πήγαινε στη δουλειά  με τα πόδια, παίξε με τα παιδιά σου- ανίψια κτλ, σήκω από την καρέκλα του γραφείου σου κάθε τόσο…υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να σε κρατήσουν σε κίνηση.

Διάβασε περισσότερα στο fmh.gr

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed