Έχεις ήδη τη γενική γνώση ότι το μέλι «κάνει καλό» αλλά μέχρι να διαβάσεις τα παρακάτω δεν ήξερες ακριβώς το λόγο. Και είναι σημαντικό να μάθεις το γιατί!

Διάβασε τους λόγους που το κάνουν απαραίτητο στην εβδομαδιαία διατροφή σου:

Έχει αντιβακτηριδιακή δράση
Το μέλι είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο καθώς περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου. Βοηθά σημαντικά στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία. Έχει έντονες αλκαλικές ιδιότητές κάνοντάς το έτσι απαραίτητο στην απολύμανση του στόματος και στην αποφυγή τερηδόνας.

Βοηθά στον ύπνο
Τα σάκχαρα που εμπεριέχει συμβάλλουν στην έκκριση σεροτονίνης, ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του ύπνου.

Βοηθά τον μεταβολισμό
Το μέλι δρα κατά της παχυσαρκίας που οφείλεται στον κακό μεταβολισμό και την συγκράτηση νερού στους ιστούς.

Κάνει καλό στην καρδιά και στο κυκλοφορικό
Έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με μελέτες, ότι η συχνή κατανάλωση μελιού από άτομα που πάσχουν από καρδιακές διαταραχές έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της κατάστασής τους. Η γλυκόζη που περιέχει το μέλι είναι απαραίτητη για τη συστολή του καρδιακού μυ και αποτελεί πηγή ενέργειας για την καρδιά.

Δρα κατά της αναιμίας
Το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης που είναι χαμηλό σε ανθρώπους που πάσχουν από ανεμία, αυξάνεται με την κατανάλωση μελιού καθώς περιέχει σίδηρο και χαλκό.

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
Τα αλκάλια που περιέχει το μέλι βοηθούν στη μείωση της οξύτητας του στομάχου. Έρευνες δείχνουν ότι το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά λόγω της υψηλής ποσότητας χολίνης που περιέχει, καταπολεμώντας έτσι την δυσκοιλιότητα.

Προστατεύει το συκώτι
Η γλυκόζη του μελιού συμπληρώνει τις εφεδρείες του γλυκογόνου του ήπατος και ενισχύει στην αποικοδόμηση επικίνδυνων ουσιών όπως είναι οι τοξίνες.

Κάνει καλό στα νεφρά
Το μέλι αποτελεί υπερτονικό διάλυμα γλυκόζης κι έτσι δυναμώνει και ενισχύει τον οργανισμό και είναι διουρητικό.