Μελέτη: Η ευεργετική επίδραση του σκύλου στην υγεία

Τι λένε τα νέα στοιχεία

Ο σκύλος λένε ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μια μελέτη έρχεται να δείξει και να αποδείξει ότι αυτή η φράση είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Η μελέτη που έγινε σε 4.000.000 ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο έδειξε το πόσο προστατευτικό είναι για την υγεία μας να έχουμε σκύλο αφού συνδέεται με 24% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αίτιο και μείωση θνησιμότητας κατά 31% για όσους έχουν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τον σκύλο αποδεικνύεται ότι όποιος ασχολείται 10 λεπτά την ημέρα μαζί του ρίχνει κατά πολύ τα επίπεδα κορτιζόλης του στο αίμα, η οποία συνδέεται με το στρες.

Η ευεργετική επίδραση που έχουν τα κατοικίδια στην υγεία έχει συνδεθεί με μείωση της αρτηριακής πίεσης, χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, αίσθηματος μοναξιάς, την άσκηση και την κοινωνικοποίηση του ατόμου.

Ο κλινικός κτηνίατρος και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, κ. Καναβός, σχολίασε ότι ο σκύλος και γενικά το κατοικίδιο είναι ένα φάρμακο μέσα στο σπίτι και ότι όταν ένας άνθρωπος ασχολείται με το κατοικίδιο του, ξεχνάει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα του. Ο ίδιος εξήγησε: «Όταν κάποιος πάει για τζόκινγκ μόνος για να ξεχαστεί από τα προβλήματα που τον απασχολούν, σίγουρα θα τα σκεφτεί κατά την διάρκεια του τρεξίματος του. Αν πάει όμως μαζί με το σκύλο του δεν θα σκεφτεί τίποτα».

Μάθετε περισσότερα για την ευεργετική επίδραση του σκύλου στο βίντεο που ακολουθεί:

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed