Love Actually: 5 πράγματα που μας έμαθε για τις σχέσεις

Τα διαφορετικά είδη αγάπης, πώς ορίζουν τη ζωή μας και ποιες είναι οι προτεραιότητες

Αν δεν είναι στην λίστα με τις ρομαντικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες σου, τότε αξίζει μια θέση γιατί παρά το extra cheesy story της, οι σκηνές και το μήνυμα που περνάει είναι η πνοή αισιοδοξίας που χρειάζεσαι!

Πρέπει να δεις την ταινία για πολλούς λόγους κι ένας από αυτούς είναι το υπέροχο cast της, με Colin Firth, Keira Knightley, Liam Neeson και πολλούς ακόμα αγαπημένους ηθοποιούς. Ο επόμενος λόγος που αξίζει να την δεις είναι ο τρόπος που σου αφηγείται μικρές ιστορίες αγάπης και όχι μόνο ερωτικής αγάπης, αλλά αδερφικής -ακόμα και παιδικής.

Ατυχή γεγονότα, παιχνίδια εξουσίας, χωρισμοί και νέοι έρωτες είναι λίγες από τις mini ιστορίες του Love Actually και αυτά είναι τα 5 πράγματα που μας έμαθε η ταινία για τις σχέσεις:

  1. Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα ακόμα κι αν πολλές φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που μας πονάνε συναισθηματικά. Όταν η Sarah καταφέρνει να βγει ραντεβού με τον Karl είναι η δικαίωση, φτάνοντας όμως λίγο πριν την μεγάλη τους στιγμή μετά το χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας, εκείνη φεύγει και κυριολεκτικά τον παρατάει. Μένουμε με ανοιχτό το στόμα μέχρι, όμως, να δούμε τον πραγματικό λόγο πίσω από την απόφασή της αυτή.  Η ηρωίδα βάζει ως προτεραιότητα τις ανάγκες του άρρωστου αδερφού της που ξέρει ότι εκείνος τη χρειάζεται περισσότερο και η αγάπη της για την οικογένειά της υπερνικά τα δικά της «θέλω», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Karl. Περνώντας τα Χριστούγεννα της στην κλινική, μας δείχνει πως η αγάπη είναι και πρέπει να είναι ανιδιοτελής ειδικά στους ανθρώπους που μας χρειάζονται περισσότερο.
  2. Η αγάπη είναι αθώα και κάνει θαύματα! Αυτό το βλέπουμε έντονα στην σκηνή με τον μικρό Sam, που έμαθε να παίζει ντραμς μόνο και μόνο για να του δώσει σημασία η Johanna και να τρέχει στο αεροδρόμιο προσπερνώντας την ασφάλεια μόνο και μόνο για να πει στο κορίτσι που του αρέσει ότι την αγαπά. Πολύ παρόμοια πλοκή και με αυτή του James που μαθαίνει μια καινούργια γλώσσα για να κάνει ερωτική εξομολόγηση στην αγαπημένη του αλλά και του πρωθυπουργού της Βρετανίας David, που υποδύεται ο Hugh Grant, να ορθώνει ανάστημα λόγω της αγάπης του στην Natalie. Όλα αυτά είναι αποδείξεις ότι η αγάπη σε κάνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ενώ σου δίνει δύναμη να ξεπεράσεις τις δυσκολίες και να κατακτήσεις τους στόχους σου.
  3. Η αγάπη δεν έχει σύνορα και αυτό σίγουρα το ξέρεις. Ο ήρωας που υποδύεται ο Colin Firth καταφέρνει να βρει την αδελφή ψυχή του σε μια γυναίκα από την Πορτογαλία με την οποία δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα. Γνωρίστηκαν όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του για να το καθαρίσει και μάλιστα του σκόρπισε κατά λάθος τις σελίδες του βιβλίου που έγραφε. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο όταν μια σχέση θέλει να λειτουργήσει και έτσι μαθαίνει πορτογαλικά ο James για την αγαπημένη του Aurelia ώστε να ζήσουν έναν μαγικό έρωτα χωρίς εμπόδια.
  4. Η φιλία είναι ο πρώτος τρόπος που σε μαθαίνει να αγαπήσεις αλλά και ένας απαράβατος όρος. Απόδειξη; Η σκηνή που ο Billy Mack φεύγει από το πάρτι του Elton John για να είναι κοντά στον «χοντρούλη», όπως τον αποκαλεί, μάνατζέρ του. Η σχέση των δύο ξεκινά επαγγελματική και φαίνεται τελικά ότι εξελίσσεται σε μια πολύ δυνατή φιλία. Απαράβατος όρος όμως γιατί; Η περίπτωση του Mark που προσπαθεί να κρύψει την αγάπη που τρέφει για την Juliet γιατί είναι η γυναίκα του καλύτερού του φίλου και όταν της εξομολογείται τον έρωτά του το κάνει χωρίς να περιμένει ανταπόκριση γιατί ξέρει ότι η φιλία είναι πιο σημαντική από το έχει εν τέλη τη γυναίκα των ονείρων του.
  5. Η αγάπη είναι παντού και έχει πολλές μορφές. Έτσι και το Love Actually δεν είναι μια απλή ρομαντική κομεντί, αφορά όλων των ειδών τις σχέσεις που έχουμε στη ζωή μας: με τους γονείς, τους συζύγους, τα αδέρφια, τα παιδιά μας, τους φίλους. Αφορά τις νέες αλλά και τις παλιές αγάπες ενώ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όλες οι μορφές αγάπης είναι διαφορετικές και ταυτόχρονα ξεχωριστές.

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed