Μπορεί να κάνεις την οποιαδήποτε επεξεργασία στα νύχια σου, όμως το ερώτημα είναι πως διατηρείς την βάση σου και το φυσικό σου νύχι υγιές.

Ακόμα κι αν επιλέγεις να έχεις εντελώς φυσικά και άβαφα νύχια, θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα μερικές φορές τα μικρά ασπράκια στα νύχια που δηλώνουν την έλλειψη μετάλλων και ιχνοστοιχείων από τον οργανισμό σου. Θέλεις λοιπόν να μάθεις το μυστικό για τα τέλεια φυσικά γέρα και υγιή νύχια; Η διατροφολόγος Τζουλιάνα Καρνέζη μοιράζεται μαζί μας τις καλύτερες τροφές για δυνατά και υγιή νύχια:

Αυγά
Τα αυγά – συγκεκριμένα οι κρόκοι – είναι μια εξαιρετική πηγή βιοτίνης, παρέχοντας 10 μικρογραμμάρια. Η βιοτίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά θρεπτικά συστατικά για γερά νύχια , βελτιώνοντας το πάχος τους και μειώνοντας το σπάσιμο. Ωστόσο, φροντίστε να καταναλώνετε μαγειρεμένα αυγά. Τα ωμά ασπράδια αυγών περιέχουν αβιδίνη, μια πρωτεΐνη που συνδέεται με τη βιοτίνη και στην πραγματικότητα παρεμβαίνει στην απορρόφηση. Για το λόγο αυτό, μαγειρεύοντας καλά τα ασπράδια των αυγών σας, το σώμα σας θα απορροφήσει καλύτερα τη βιοτίνη .

Άπαχα κρέατα

Τα νύχια σας αποτελούνται κυρίως από κερατίνη, μια πρωτεΐνη που υπάρχει επίσης στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και των μαλλιών σας. Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα και αδύναμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας , συμπεριλαμβανομένων άπαχων κρεάτων όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και ψάρι. Επιπλέον, τα άπαχα κρέατα είναι συχνά μια καλή πηγή σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου όλο το σώμα – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κοίλα νύχια σε σχήμα κουταλιού ή σε ραβδώσεις στην επιφάνεια.

Διάβασε την συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.