Γιατί οι νέες οδηγίες λένε πως πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα

Τα ποσοστά προστασίας και πώς θα πετύχεις το μέγιστο

To double masking είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε πρόσφατα όμως οι ειδικοί το έχουν συστήσει επανειλημμένως, κατά την διασπορά του covid-19 και στο παρελθόν.

Μετά τις χειρουργικές μάσκες, τις πάνινες χειροποίητες αλλά και κάθε είδους μάσκα που είδαμε στο εμπόριο, έρχεται ένας νέος κανονισμός βασισμένος στην κοινή λογική.

Μέχρι τώρα, στις περισσότερες χώρες η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους περισσότερους, αν όχι όλους, τους δημόσιους χώρους και ενώ αρχικά είχε προταθεί η χρήση χειρουργικής μάσκας, λίγο αργότερα κρίνονται όλες οι μάσκες ακατάλληλες βάση πάντα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις των επιστημόνων, η χρήση μιας χειρουργικής και μιας υφασμάτινης μάσκας κρίνεται πιο αποτελεσματική. Εξού και το double masking, όπως ακριβώς λέει ο Αμερικάνος γιατρός του Λευκού Οίκου δρ. Fauci,  «Εάν υπάρχει κάλυψη με μία μάσκα και βάλουμε άλλη μια έστω και υφασμάτινη από πάνω είναι κοινή λογική πως πιθανότατα θα είναι πιο αποτελεσματική».

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις με το double masking, μπορείς να φοράς διπλή μάσκα, μια χειρουργική μιας χρήσης στο εσωτερικό και μια πάνινη από πάνω όταν επισκέπτεσαι μέρη που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς (βλ. μετρό, μεγάλο σούπερ μάρκετ, τράπεζα και μεγάλες ουρές) #staysafe

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed