Η ευεργετική επίδραση του σκύλου στον άνθρωπο

Ο σκύλος λένε ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Μια μελέτη έρχεται να δείξει και να αποδείξει ότι αυτή η φράση είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Τα στοιχεία της μελέτης που έγινε σε 4.000.000 ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο έδειξαν το πόσο προστατευτικό είναι για την υγεία μας να έχουμε σκύλο κι ότι συνδέεται με 24% χαμηλότερο κίνδυνο για θάνατο από κάθε αίτιο. Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, υπάρχει μεγαλύτερη μείωση θνησιμότητας κατά 31% για όσους έχουν υποστεί έμφραγμα η εγκεφαλικό.

Η ευεργετική επίδραση που έχουν τα κατοικίδια στην υγεία μας φαίνεται στη συνέχεια τη μελέτης, καθώς στους κατόχους τους παρατηρείται:

• μείωση της αρτηριακής πίεσης

• μείωση στις τιμές της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων

• το αίσθημα μοναξιάς υπάρχει σε μικρότερο βαθμό

• βοηθάει στην άσκηση και την κοινωνικοποίηση του ατόμου

Στην εκπομπή Υγεία πάνω απ’ όλα με την Φωτεινή Γεωργίου, φιλοξενήθηκε ο κ. Καναβός, Κλινικός κτηνίατρος και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος και σχολίασε αυτή την μελέτη. Ο κ. Καναβός σχολίασε ότι ο σκύλος και γενικά το κατοικίδιο είναι σαν φάρμακο μέσα στο σπίτι και πρόσθεσε ότι όταν ένας άνθρωπος ασχολείται με το κατοικίδιο του, ξεχνάει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα του. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα: «Όταν κάποιος πάει για τζόκινγκ μόνος για να ξεχαστεί από τα προβλήματα που τον απασχολούν, σίγουρα θα τα σκεφτεί κατά την διάρκεια του τρεξίματος του. Αν πάει όμως μαζί με το σκύλο του δεν θα σκεφτεί τίποτα».

Η Φωτεινή Γεωργίου πρόσθεσε στην άποψη του κ. Καναβού και μια σχετική μελέτη για την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το σκύλο του: Όταν για 10 λεπτά την ημέρα να ασχοληθείς με το σκύλο σου, μπορούν να πέσουν πολύ τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα η οποία συνδέεται με το στρες.

Ο κ. Καναβός ανέφερε περιστατικά ατόμων που λόγω του κατοικίδιου τους, απέφυγαν την αυτοκτονία, ζευγάρια δεν χώρισαν ενώ όπως σημείωσε: «Μόνο για βόλτα να πηγαίνουμε τον σκύλο, αυτό κάνει πολύ καλό στην υγεία μας καθώς κι εμείς περπατάμε μαζί του και γυμναζόμαστε».

Τέλος τόνισε ότι ο σκύλος είναι τα μάτια του ανθρώπου καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις ατόμων με έλλειψη όρασης, οι οποίοι όταν θέλουν να βγουν έξω και να πάνε μια βόλτα, έχουν το σκυλάκι τους να τους καθοδηγήσει.

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.