Εγκυμοσύνη και ψάρια: Πώς βοηθούν τα Ω3

Η νέα ιατρική έρευνα

Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα ψάρια και ειδικά τα Ω3 που περιέχουν.

Η κατανάλωση ψαριών και ειδικότερα Ω3 λιπαρών οξέων μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού. Οι γυναίκες που εγκυμονούν και τρώνε τις παραπάνω τροφές έχουν πιο ομαλή κύηση.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Harvard και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιοϊατρικής EBioMedicine ανέλυσε τα δείγματα αίματος συνολικά 724 γυναικών. Οι περίπου μισές εξ αυτών είχαν γεννήσει πριν την 34η εβδομάδα και οι υπόλοιπες- συγκεκριμένα οι 348- είχαν γεννήσει στον αναμενόμενο χρόνο.

Εκείνες που κατανάλωναν Ω3 λιπαρά οξέα, το βασικό συστατικό ψαριών όπως είναι ο σολομός, ο τόνος, η σαρδέλα, το σκουμπρί και η ρέγγα, κατά το 1ο και το 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους υποδέχτηκαν το παιδί τους μέσα στις χρονικές υποδείξεις του γιατρού τους.

Τα λιπαρά οξέα μειώνουν την εμφάνιση φλεγμονής στον οργανισμό, η οποία συνδέεται με τις περιπτώσεις πρόωρου τοκετού.

Περίπου 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα στον κόσμο κάθε χρόνο, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα ανάπτυξης. Τα ακριβά αίτια του πρόωρου τοκετού συχνά είναι άγνωστα. Σε μερικές περιοχές της γης όπου παραδοσιακά γίνεται μεγάλη κατανάλωση ψαριών, φαίνεται οι κυήσεις να διαρκούν περισσότερο.

Αυτό ήταν και η αφορμή για να γίνουν μελέτες πάνω στη σχέση των Ω3 λιπαρών οξέων με τον πρόωρο τοκετό. Η κατανάλωση λοιπόν ψαριών πρέπει να είναι μία συνήθεια που θα έχεις από πριν, ώστε να είσαι υγιής.

 

YOURTIPSTER TEAM
YOURTIPSTER TEAM

Το YourTipster δίνει τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για προϊόντα, τάσεις και μέρη. Εδώ θα διαβάσεις όλα εκείνα τα tips για την καθημερινότητά σου, την ομορφιά, το προσωπικό σου style και όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

No Comments Yet

Comments are closed