Η Diptyque γιορτάζει τα 60 χρόνια της με μια νέα συλλογή

Αντλεί στοιχεία από τη δική της ιστορία και μας συστήνεται ανανεωμένη (και πάντα αγαπημένη)

H νέα συλλογή της Diptyque εμπνέεται από τον χορό και πιο συγκεκριμένα, το Γαλλικό pas de deux, το waltz που κάνει τα αντίθετα μεταξύ τους στοιχεία να χορεύουν μαζί: Το λευκό με το μαύρο, τον μοντερνισμό με την παράδοση, την ελευθερία με την πειθαρχία.

Τέτοιου είδους αντιθετικά ντουέτα διαμόρφωσαν την αισθητική και το πνεύμα του Οίκου. Το σύγχρονο αλλά και διαχρονικό του στιλ, καθώς και την παιγνιώδη του ευφυία, η οποία του επιτρέπει να αναμειγνύει διαφορετικές χρονικές περιόδους και κόσμους, την τέχνη και την πρωτοπορία. Με αφορμή τα 60ά της γενέθλια, η diptyque αντλεί στοιχεία από τη δική της ιστορία, προκειμένου να επανεφεύρει τον εαυτό της και να εκπλήξει τους πάντες για μια ακόμα φορά.

Μια γρήγορη αναδρομή: ηΉταν το 1961, όταν η Christiane Montadre, ο Desmond Knox-Leet και ο Yves Coueslant, οι τρεις ιδρυτές του Οίκου -πρώην φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών που μοιράζονταν την ίδια καλλιτεχνική ευαισθησία- άνοιξαν την πρώτη μπουτίκ diptyque στο Παρίσι. Εξήντα χρόνια μετά και με την ίδια διάθεση ο οίκος γιορτάζει την γραφιστική του κληρονομιά «ντύνοντας» μερικά από τα αγαπημένα μας Diptyque κεριά.

Σε οβάλ πλαίσιο και σχήματα που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον με αλληλοκαλυπτόμενες καμπύλες, εναλλασσόμενες κάθετες γραμμές και ένα πιο ψυχεδελικά μοντέρνο ύφος, ο οίκος παρουσιάζει την νέα συλλογή κεριών Dancing Ovals.

Candle Roses Dancing Oval, atticadps.gr, 64,50€

Candle Figuer Dancing Oval, atticadps.gr, 64,50€

Candle Baies dancing Oval, atticadps.gr, 64,50€

 

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed