
Άλλη μία πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wake Forest έρχεται να καταρρίψει το μύθο που λέει πως ο κρόκος των αυγών αυξάνει τη χοληστερόλη στο αίμα. Συγκεκριμένα, το αυγό αναφέρεται ως η «τέλεια τροφή». Το ασπράδι και ο κρόκος συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν στον οργανισμό μια επαρκή δόση σημαντικών βιταμινών, υγιεινών λιπαρών, ιχνοστοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών – και όλα αυτά με πολύ μικρή θερμιδική επιβάρυνση.
Τα θετικά του αυγού στην καθημερινότητα
Τα αυγά περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β και ιώδιο κι έτσι βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης.
Η δόση πρωτεΐνης θρέφει τους μυς και η βιταμίνη Β12 συμβάλει στη μυική σύσπαση, βοηθώντας κυρίως όσους γυμνάζονται.
Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αυγών έχουν 24% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού
Η χολίνη που περιέχεται στα αυγά βοηθά τη μνήμη να είναι σε καλά επίπεδα αλλά και τον εγκέφαλο να αποθηκεύει και να ανακαλεί πιο εύκολα πληροφορίες.
Διάβασε επίσης:
Πόσες θερμίδες έχουν τα αλλαντικά;