Οι άγνωστες χρήσεις της μπανάνας -δεν τρώγεται μόνο

Παπούτσια, ασημικά, δόντια και φυτά μπορούν να ωφεληθούν από το συγκεκριμένο φρούτο

Η μπανάνα είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα, είναι full σε κάλιο και έχει πολλές ιδιότητες που σίγουρα δεν γνώριζες.

Εκτός από τα αγαπημένα σου pancakes, banana bread, banoffee και ότι άλλο φαγώσιμο, μια μπανάνα και η φλούδα της μπορεί να σου χαρίσει τις ευεργετικές της ιδιότητες για πολλές δουλειές όπως:

Σαν γυαλιστικό παπουτσιών & ασημικών

Τελείωσε το πρωινό σου και μην πετάξεις την φλούδα, βγάλε τις ίνες και τρίψε με το εσωτερικό της μπανάνας τα παπούτσια σου ή τα ασημικά. Σκούπισε με ένα νωπό χαρτί και θα δεις παπούτσια και σκεύη να γυαλίζουν.

Για το ξεσκόνισμα των φυτών

Αντί να τα ψεκάσετε με νερό , απλά χρησιμοποιήστε τη φλούδα της μπανάνας για να σκουπίσετε τα φύλλα προς τα κάτω. Πέρασε με το μαλακό σαρκώδες δέρμα όλο το πράσινο φύλλο και τα φυτά θα μείνουν λαμπερά και υγιή.

Για λεύκανση δοντιών

Οι μπανάνες είναι κίτρινες, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στο να λευκάνουν τα κιτρινωπά δόντια. Τρίψτε την φλούδα με κυκλικές κινήσεις στα δόντια σας καθημερινά για τουλάχιστον δύο έως τρία λεπτά και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα δείτε τα αποτελέσματα.

Για μαγειρική

Μετά τη χρήση του καρπού και της φλούδας, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα. Αν έχετε βαρεθεί το σκληρό μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, τυλίξτε τα κομμάτια του κρέατος σε φύλλα μπανάνας για να γίνουν πιο μαλακά.

Μπες εδώ και βάλε αστεράκι στο YourTipster για να μαθαίνεις τα πάντα πριν απ’ όλους

ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ
ΕΛΕΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

Beauty Editor

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands ομορφιάς ενώ έχει περάσει και από τον χώρο του PR/Branding & Εvents Management. Λατρεύει τις ωραίες εικόνες, ταξιδεύει πολύ συχνά για να εμπνέεται και είναι απόλυτα beauty junkie.

No Comments Yet

Comments are closed