Σίγουρα γνωρίζεις ήδη πόσο καλό κάνουν τα φυτά στο εσωτερικό μας χώρο είτε πρόκειται για το γραφείο, το δωμάτιο, το σπίτι μας γενικά! Εκτός από τέλειο decor προσφέρουν καλή ενέργεια και καθαρή ατμόσφαιρα ενώ σίγουρα θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή ειδικά αν έχουμε τετράποδους φίλους να συγκατοικούν μαζί μας. Ωστόσο έχω την πληροφορία που ίσως να μην ήξερες.

Ακόμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν εποχή που είναι καλύτερα να επενδύουμε σε αυτά και να τα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερες γλάστρες. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση αν τα πάρουμε λάθος εποχή να εμποδίσουμε την ανάπτυξη τους και να μην δούμε άμεσα αποτελέσματα.

Ποια είναι, όμως, εκείνα τα φυτά που είναι ιδανικά για το Φθινόπωρο και αντέχουν στις θερμοκρασίες των σπιτιών μας είτε με το κρύο είτε με την ζέστη των καλοριφέρ;

Γιούκα


Τα μακριά, άκαμπτα φύλλα του καταλαμβάνουν λίγο χώρο, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακά. Είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους, χρειάζεται απλώς να το βλέπει πολύ ο ήλιος, οπότε καλύτερα να ζει κοντά σε κάποιο παράθυρο. Δεν χρειάζεται πολύ συχνό πότισμα και αυτούς τους μήνες θα βγάλει υπέροχα λουλούδια, που μοιάζουν με λευκά κουδουνάκια.

Ανθούριο


Όμορφο και κομψό φυτό εσωτερικού χώρου με έντονα κόκκινα ή ροζ λουλούδια. Απαιτεί περισσότερη προσοχή από τα παραπάνω, καθώς πρέπει να τοποθετηθεί σε δωμάτιο όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 15 βαθμούς, χωρίς ρεύμα αέρα, όχι άμεσο φως και καλό πότισμα σε δοσολογίες.

Σπαθίφυλλο


Ανθεκτικό, ακόμη κι αν δεν το προσέχετε πολύ, δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως και ακόμη και μία φορά την εβδομάδα πότισμα αρκεί. Με λίγη περισσότερη προσοχή γεμίζει με όμορφα λευκά λουλούδια που διαρκούν πολύ.

Δράκαινα


Τα μακριά, φωτεινά πράσινα φύλλα του σου τραβούν αμέσως την προσοχή. Μπορείς κυριολεκτικά να το βάλεις οπουδήποτε, καθώς δεν χρειάζεται πολύ φως, παρά μόνο αρκετό νερό και θα έχετε πάντα ένα φυτό σε τέλεια μορφή.

Ορχιδέα


Η βασίλισσα των φυτών εσωτερικού χώρου, με εκπληκτικά χρώματα και …πολλές απαιτήσεις. Κατά τους κρύους μήνες πρέπει να μένει αυστηρά σε εσωτερικούς χώρους, σε θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς, με καλό φως – αλλά που να μην πέφτει απευθείας επάνω της – και αρκετή υγρασία. Χρειάζεται προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε ανταμείβει!

Ζαμιοκούλκα


Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο να αφιερώσετε στα φυτά, αυτό χρειάζεστε. Έχει μεγάλα σαρκώδη φύλλα με έντονο και γυαλιστερό πράσινο χρώμα, προσαρμόζεται σχεδόν σε όλες τις συνθήκες και αναδεικνύει κάθε γωνιά του σπιτιού. Θυμηθείτε να το ποτίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να το δείτε να λάμπει. Είναι επίσης καλύτερα να βρίσκεται μακριά από καλοριφέρ και άμεσο ηλιακό φως.

Κυκλάμινο


Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα το κυκλάμινο είναι το ιδανικό φυτό εσωτερικού χώρου για το φθινόπωρο: Τα λευκά, ροζ, κόκκινα και μοβ λουλούδια του θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Βάλτε το σε καλά φωτισμένο μέρος, αλλά όχι εκτεθειμένο σε άμεσο ηλιακό φως, σε θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 15-18 βαθμούς. Η μόνη φροντίδα που χρειάζεται είναι λίγο νεράκι και συχνά- το πολύ νερό ταυτόχρονα μπορεί να το βλάψει.

Χρυσάνθεμο


Το χρυσάνθεμο είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό φθινοπωρινό φυτό, χρωματίζει το σπίτι με πανέμορφες αποχρώσεις και μπορεί να επιβιώσει και σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα ζεστές. Το μόνο που χρειάζεται είναι συχνό πότισμα και φως. Βάλ’το σπίτι σου αν πιστεύεις στην τύχη αφού σε πολλές χώρες θεωρείται ότι την ευνοεί!

Ακολουθήστε το YourTipster.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα νεότερα του lifestyle κόσμου.