6 οφέλη του Silent Retreat για τη ζωή σου

Plus: Αυτό που επιλέγουμε εμείς!

Για κάποιους η ιδέα να ξοδεύουν χρόνο για να παραμένουν σιωπηλοί μπορεί να είναι τρομακτική, όμως δεν έχουν εξετάσει τα οφέλη του διαλογισμού για την υγεία και την ευημερία τους.

Αυτή η εμπειρία είναι ιδανική για όσους ταλαιπωρούνται από άγχος γιατί δίνει την δυνατότητα να επανεξετάσουν τον ταραχώδη τρόπο ζωής και να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Μάθετε, λοιπόν, πως με την απόλυτη σιωπή και τον διαλογισμό μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους γύρω σας αλλά και την σχέση με τον ίδιο σας τον εαυτό.

1. Αποτελεσματική συγκέντρωση

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεφύγετε από τον συνεχή βομβαρδισμό από τα μέσα ενημέρωσης, από τα emails και από τις τηλεφωνικές κλήσεις έτσι ώστε να βελτιώσετε το συνολικό επίπεδο συγκέντρωσης. Δώστε τον χρόνο για να εστιάσετε ξανά στον εαυτό σας και το άμεσο περιβάλλον σας, έτσι ώστε να είστε σε θέση να ολοκληρώσετε τα καθήκοντά σας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αποφεύγοντας το θόλωμα από τα μέσα της τεχνολογίας.

2. Αποκτήστε μια ευρύτερη προοπτική

Κάθε μέρα οι απαιτήσεις της ταραχώδους ζωής σας περιορίζουν στο να εστιάσετε στις δικές σας ανάγκες και την προσοχή σας σε όσους βρίσκονται γύρω σας. Η ηρεμία μπορεί να προωθήσει μια ισχυρότερη πνευματική σύνδεση με τον εσωτερικό σας εαυτό, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει το πνεύμα, προάγοντας μεγαλύτερη συμπόνια και συναισθηματική κατανόηση για τους άλλους.

3. Μιλήστε λιγότερο, ακούστε περισσότερο

Όσο λιγότερο χρόνο ξοδεύετε, τόσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να περάσετε ακούγοντας το σώμα σας. Ακούστε τις δικές σας ανάγκες για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να ασχοληθείτε με τους ομοϊδεάτες ταξιδιώτες σε ένα καταφύγιο διαλογισμού, των οποίων τα ενδιαφέροντα ταιριάζουν με τα δικά σας. Αφιερώστε χρόνο για να επανεκτιμήσετε τον τρόπο ζωής σας και να ανακαλύψετε θετικές αλλαγές που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινή σας ρουτίνα.

4. Προκαλέστε τον εαυτό σας

Η ιδέα της εξάλειψης του λόγου μπορεί να φανεί ένα ακατανόητο κατόρθωμα, πέρα από τις φυσικές και διανοητικές ικανότητές σας. Αλλά μπορείτε απλά να εκπλήξετε τον εαυτό σας, με detox retreat που καθαρίζει τόσο το μυαλό όσο το σώμα, σας προωθεί σε πνευματική σαφήνεια και μια πιο ήρεμη νοοτροπία. Δοκιμάστε τη δύναμη της βούλησής σας περαιτέρω με διακοπή του καπνίσματος, αποφύγετε αρνητικές επιρροές και ξεκινήστε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

5. Αποκτήστε νοητική ορμή

Αφήστε το μυαλό σας να επωφεληθεί από έναν σιωπηλό διαλογισμό, καθώς η απόλυτη σιωπή και το γαλήνιο τοπίο σας αναγκάζουν να ακούσετε τον εαυτό σας. Αποφύγετε τις αποσπάσεις στις διανοητικές σας διαδικασίες και όσο ο χρόνος εξελίσσεται, θα αρχίσετε να δίνετε προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ανάγκες σε σχέση με αυτές που είναι λιγότερο σημαντικές, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε νοητική ορμή και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

6. Νους και μετασχηματισμός του σώματος

Καθώς πλησιάζετε στο τέλος, αισθανθείτε αναζωογονημένοι και σταδιακά ανυψωμένοι από τις προηγούμενες ανησυχίες σας. Τόσο το μυαλό όσο και το σώμα θα λειτουργούν με μεγάλη ανανέωση μέσα στο πολυτελές περιβάλλον μιας θεραπείας για να αποκαταστήσετε πραγματικά το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας και να βελτιώσετε την ευημερία σας και τον τρόπο ζωής σας.

Δες πως θα κάνεις πράξη όλα τα παραπάνω, στο Abeliona retreat της Φίλιας Αραπάκη, με ένα κλικ εδώ.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Editor

Αγαπώ την μόδα και το instagram. Τρελαίνομαι όταν αυτά τα δύο μπορώ να τα συνδυάσω! Μπορώ όλη μέρα να χαζεύω τα νέα trends καθώς και το feed εντυπωσιακών λογαριασμών που ανακαλύπτω.

No Comments Yet

Comments are closed